top of page

Interviu cu Cristina Filip - Owner Fips Prest


1. Ce te-a determinat să începi propria afacere și care au fost factorii de decizie care te-au inspirat? Mi-am dorit propria afacere încă de tânără după terminarea facultății. Eram atrasă de a avea independența în luarea deciziilor și în acțiunile mele. Firma FIPS de securitate și curenti slabi pe care o conduc în prezent este a treia afacere pe care o am. Este o afacere de familie care a luat naștere pornind de la pasiunea soțului meu pentru tehnologie și prin identificarea oportunităților în piață de a furniza servicii de implementare sisteme de securitate, cum ar fi supravegherea video, alarmare la efracție, control acces, detectare și semnalizare la incendiu.

 

2. Care sunt valorile fundamentale ale afacerii tale și cum le implementezi în cadrul echipei și în relația cu clienții? Valorile FIPS sunt: integritate, corectitudine, onestitate, respect pentru toți cei cu care interacționăm: clienți, furnizori, colegi. Ne ținem promisiunile și ne preocupăm de învățarea continuă a inovațiilor din domeniu, astfel încât să îmbunătățim viața clienților. Aceste valori sunt parte din sufletul firmei și ghidează fiecare acțiune pe care o fac eu și angajații. Pentru a avea clienți fericiți trebuie să avem și angajați fericiți și furnizori fericiți.

3. Ce valoare consideri că distinge FIPS în piața de soluții de securitate și curenți slabi?

Suntem foarte prompți, avem o echipă de profesioniști cu care lucrăm de mulți ani care se ocupă de proiectare, montaj și mentenanță.

Suntem dinamici, flexibili și căutăm în permanență avantajele mutuale.

Oferim garanția calității produselor și lucrărilor – avem feedback-uri foarte bune de la clienții noștri.

4. Care sunt principalele avantaje pe care le-au semnalat clienții tăi în colaborarea cu FIPS? Câteva dintre avantajele menționate de către clienți sunt: oferte competitive, echipa FIPS dă dovadă de profesionalism, flexibilitate și servicii de calitate.

5. Putem afla mai multe despre un proiect recent care reflectă excelent valorile și calitatea serviciilor FIPS?  Recent am instalat sisteme de securitate la noul depozitul și showroom-ul de mobilă FEYDOM ROMANIA. Din discuție cu owner-ul afacerii am identificat punctele vulnerabile pe care și le dorea acoperite și am venit cu o soluție de securitate adaptată nevoilor acesteia. Implementarea s-a efectuat de către echipa de tehnicieni și ingineri prompt și cu profesionalism. La final, ownerul afacerii Feydom Romania a menționat că a apreciat modul în care a fost structurată oferta, promptitudinea și serviciul echipei tehnice, echipamentele de calitate instalate și ușurința în utilizare.

6. Care este cel mai mare obstacol pe care l-ai întâmpinat în dezvoltarea afacerii și cum l-ai depășit? 

Contextul de business în ultimii ani a fost afectat de mai mulți factori: COVID și restricțiile impuse, amenințarea războiului, iar zilele acestea obstacolele întâmpinate sunt generate de contextul economic, creșterea taxelor și lipsa de predictibilitate a acestora. Astfel, toate acestea au făcut mediul antreprenorial mai prudent cu privire la investiții. Încă ne străduim să găsim soluții să depășim impactul. Principala noastră concentrare este pe vânzarea serviciilor pe toată gama de curenti slabi, acoperim curenții slabi cu sisteme de detecție si alarmare la incendiu, rețelistică, voce date, sonorizare și ne adresăm astfel și clienților mai mari care ar putea avea nevoie de aceste servicii.

7. Care a fost proiectul cel mai provocator până acum și cum a fost gestionat de echipa FIPS?  În industria noastră, nu exista doua soluții de securitate similare pe care trebuie sa le implementam, deoarece obiectivele sunt diferite, cerințele clienților sunt diferite. O provocare este gama variata de echipamente existente și alegerea soluțiilor potrivite pentru încadrarea în bugetele clienților. Întotdeauna am contracarat aceasta provocare prin comunicarea foarte buna pe care o avem cu toți clienții noștri și prin înțelegerea nevoilor clienților dar și prin oferirea de consultanta clienților și recomandări de soluții care să fie fiabile pe termen mediu și lung.

8. Ce planuri ai pentru extinderea serviciilor FIPS în următorii ani? 

Vom continua ce am început la finalul anului trecut și anume să oferim servicii extinse de curenți slabi atât cu tehnicienii proprii, dar și prin angrenarea unor parteneri serioși și profesioniști care să ni se alăture în proiecte. Am lansat vânzarea directa și extindem parteneriate cu arhitecți, proiectanți, constructori cu care sa lucram în proiecte comune.

9. Cum gestionezi echilibrul între viața profesională și cea personală?

 Am atât obiective de business cât și personale și planific corespunzător ambele, deși sunt perioade aglomerate în care balanța înclină mai mult către afacere atunci când avem termene limita scurte și în aceste situații este o provocare să păstrez balanța.

10. Există anumite strategii sau rutine pe care le folosești pentru a menține acest echilibru? 

Este mult să spun că am o strategie, mai degrabă este vorba de planificare și de a urmări să păstrez echilibrul. Pentru mine este importantă familia, sunt importanți și prietenii dar și stilul meu de viată, fac sport de câteva ori pe săptămână, chiar și asta planific și foarte important este echilibrul dintre minte și suflet.

 

11. Care sunt principalele lecții pe care le-ai învățat de-a lungul carierei tale antreprenoriale?  Acționează, ai așteptări pozitive, adaptează-te la schimbare, caută noi modalități de a face și nu lăsa influențe negative să îți schimbe cursul.

12. Care sunt principiile tale de leadership și cum le implementezi în cadrul echipei tale?  Punctul central este clientul, așteptările acestuia, deservirea acestuia cu promptitudine și toți în firmă lucrăm la îndeplinirea acestora. Îmi place să conduc prin exemplu personal, am încredere în angajați și așteptări pozitive de la fiecare. Stabilesc prioritățile, comunic obiectivele, cream un mediu de lucru constructiv în care fiecare opinie este ascultată și folosim situațiile apărute ca oportunități de învățare pentru a preîntâmpina repetarea acestora. Recunoaștem bunele practici și apreciem contribuția fiecăruia. Îmbunătățim continuu procesele pentru binele tuturor.

13. Cine te inspiră, ca model de business și nu numai? 

Pe parcursul vieții am fost inspirată de mulți oameni și de succesul lor, dar și de munca depusă de aceștia.


14. Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum în viață și de la cine? Ascultă sufletul în tot ce faci și explorează variantele cu deschidere”– Vadim Zeland.


15. Care este superputerea ta? 

Gândirea pozitivă.


16. Care este citatul care te motivează zi de zi? „Crede în tine. Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să te miști în continuu”. - Albert Einstein.



234 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page