top of page
Elevii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
d9fa1ff8-6d17-473c-a532-e6d09d79bb18.jfif

Școala Gimnazială I.C. LĂZĂRESCU”  ŢIŢEŞTI, județul Argeș

Şcoala Gimnazială “I.C LĂZĂRESCU”  ŢIŢEŞTI, judeţul Argeş  face parte din unităţile de învăţământ din Argeş şi are rolul de a educa elevii, de a-i îndruma şi pregăti pentru viaţă. Şcoala cu clasele V-VIII e situată în centrul comunei Ţiţeşti-Argeș, în vecinătatea Primăriei Ţiţeşti, a postului local de Poliţie, în apropierea Dispensarului Teritorial şi a Bibliotecii comunale Ţiţeşti.

Şcoala Gimnazială ,,I.C. Lăzărescu” Țițești, județul Argeș are în componenţă preşcolari şi elevi înscrişi la structurile cu clase I-IV din satele comunei şi la gimnaziu (Şcoala V-VIII – PJ) astfel:

  • Şcoala primară nr. 2 Valea Stânii 2 clase cu predare simultan;  1 grupă grădiniţă;

  • Şcoala primară Ţiţeşti 4 clase, 1 clasă pregătitoare, 2 grupe pentru G P N (clădire separate)

  • Şcoala primară nr. 1 Valea Mănăstirii, 4 clase, 1 clasă pregătitoare, 1 grupă mixtă pentru G P N (clădire separate)

Ciclul gimnazial ,,absoarbe’’ elevii de la structurile cu învăţământ primar la ,,şcoala de centru’’, situată la întretăierea drumurilor dintre cele patru sate ale comunei Ţiţeşti, unde sunt înscrişi 175 elevi în cele 8 clase;

Şcoala Gimnazială ,,I.C LĂZĂRESCU’’ ŢIŢEŞTI dispune în acest moment de 3 corpuri de clădire (Şcoala V-VIII ,,I.C. Lăzărescu” Țițești, Şcoala primară Țițești şi Grădinița cu Program Normal Ţiţeşti), teren şi  sală de sport modernă inaugurată şi funcţională din data de 06 decembrie 2012.

Şcoala Gimnazială ,,I.C LĂZĂRESCU’’ ŢIŢEŞTI dispune de următoarele cabinete:

  • fizică-chimie,

  • istorie,

  • geografie,

  • biologie,

  • consiliere psiho-pedagogică,

  • religie,

  • limba română,

  • limba franceză,

  • bibliotecă cu aproximativ 2500 volume,

  • teren şi sală modernă de sport (inaugurată în 6 decembrie 2012).

Colaj-Scoala-Titestijpg.jpg

Școala Gimnazială I.C. LĂZĂRESCU”  ŢIŢEŞTI, județul Argeș

  • Resurse material-financiare:

-avem centrală proprie pe gaze, conxiune la internet în şcoala de centru şi în structuri, telefon, fax si baza sportivă (teren bituminat, teren sintetic şi sală de sport) - ceea ce permite mult mai mult decât crearea unei imagini favorabile a școlii. Astfel, punem în valoare atât baza materială a școlii, resursele umane, ceea ce contribuie la creșterea prestigiului școlii în comunitatea locală;

  • Relatii comunitare:

- creșterea prestigiului școlii prin colaborarea cu parteneri direct interesați, participarea  si obținerea unor rezultate la activitatile propuse se catre noi sau parteneri: Primăria şi Consiliul Local Ţiţeşti, Dispensarul teritorial, Căminul cultural şi Biblioteca comunală, Biserica Ortodoxă din fiecare sat, Mânăstirea Valea, Poliţia locală Ţiţeşti, S.C. ,,Delta Invest’’ Ţiţeşti, S.C. ,,Haullote’’ Davideşti etc.
 

VIZIUNEA

,,Prin implicarea tuturor, cu resursele pe care le avem - şcoala noastră îşi propune să fie incluzivă, modernă şi tolerantă – o şcoală pentru toţi.’’
 

MISIUNEA

,,O şcoala incluzivă, modernă şi tolerantă – o şcoală pentru toţi – cu resursele pe care le avem și prin implicarea tuturor.
 

Educatia este cel mai puternic motor al schimbarilor sociale. Dar -  pentru activarea acestui motor sunt necesare schimbari fundamentale, care sa faca posibila dezvoltarea unei societati echitabile bazata pe cunoastere. In acest scop, scoala noastra isi propune sa dezvolte o cultura orgazitionala de tip retea, care sa promoveze valori si credinte împartasite de educatori, elevi si parinti, punând accentul pe invatare si creând un climat educativ de învăţare. Învăţarea trebuie să treacă dincolo de zidurile clasei, incorporând discipline si tehnologii complexe care sa-i ajute pe elevi să se integreze într-o societate în schimbare.
 

Învăţarea este centrată pe elev, înglobând cele mai noi idei şi practici pedagogice. CDŞ-ul se axează pe noi discipline (informatică, tehnici de comunicare, utilizarea internetului, Istoria locală, Teatru școlar, Istoria locală, Educația pentru sănătate etc).
 

Ne propunem să dezvoltăm parteneriatul cu comunitatea locală, un mediu favorabil educaţiei,  bazat pe valori morale, religioase, ecologice, astfel încât fiecare elev să beneficieze de şansa de a fie educat ca un bun cetăţean european, creativ dar şi critic şi autocritic, capabil să se integreze în orice ţară europeană.’’ Moțoi Florentina Reli - Director Școala Gimnazială I.C. Lăzărescu Țițești. 

Prin organizarea evenimentului “Ești mai mult decât crezi! Transformă-ți convingerile, transformă-ți viața”, Fundația CCU va dona "Școlii Gimnaziale I.C. Lăzărescu Țițești" un echipament multifuncțional pentru susținerea activității educaționale.

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page