top of page

Interviu cu Roxana Cornea - CEO Iuladi Kids

Într-o lume în care poți alege să fii orice, alege să fii bun.


Cine este Roxana Cornea?

Am 36 de ani, sunt mama Iuliei de 3 ani și a lui Adrian de 11 ani. Îmi place să mă joc diverse jocuri, să fac mișcare, să dansez, să mă plimb, să citesc și să fac puzzle-uri. Cea mai mare avere este familia mea, iar împreună facem tot felul de activități distractive. Mă bucur de lucrurile mărunte din viața mea și mereu găsesc un motiv să zâmbesc.


De ce ai ales ca si business o grădiniță?

Iuladi Kids a apărut dintr-o nevoie personală, dar și din dorința de a face un loc diferit față de ceea ce experimentasem.

Ideea de a deschide Iuladi Kids ne-a venit când Iulia avea 1 an și câteva luni, respectiv primavara lui 2021. După anul 2020, lucrurile se schimbaseră mult în acest domeniu la nivel de disponibiltate și comunicare așa că ne-a fost greu să găsim locul potrivit pentru ea.


Astfel că într-o discuție de seară ne-am gândit: ”Cum ar fi să deschidem o grădiniță așa cum am vrea noi să fie mediul în care Iulia să își petreacă următorii 5 ani?” Și așa a început totul. O idee spusă cu voce tare s-a transformat într-un plan, am început să creionăm idei și să ne interesăm ce ar trebui să facem în acest sens.


Ai un partener în acest business?

Soțul meu, Gigi, este cel care m-a susținut și încurajat din prima zi. Deși este implicat într-un alt proiect, luăm împreună deciziile, se implică cât de mult poate în toate, se bucură alături de mine de fiecare reușită și mă îmbărbătează la fiecare situație dificilă.


Ai urmat cursuri de antreprenoriat înainte de a începe afacerea?

Nu, până să deschid Iuladi Kids am lucrat 14 ani în multinaționale și întotdeauna am pus pasiune în tot ceea ce am facut, însă antreprenoriatul este cu totul diferit.

Când am început să mă interesez ce presupune acest domeniu am vorbit cu mai mulți proprietari de grădinițe care au avut răbdare să mă ajute cu răspunsuri și sfaturi, însă multe din cele necesare le-am aflat după ce am pornit la drum. Am descoperit ce înseamnă să constuiești o echipă, să își faci o strategerie de dezvoltare, să te detașezi emotional și multe altele.

Descrie în 3 cuvinte grădinița - Învățare prin joacă.


Care sunt valorile și misiunea grădiniței?

Misiunea Iuladi Kids este de a crea un mediu în care copiii se simt în largul lor, își descoperă talentele și pasiunile, își dezvoltă creativitatea, își cresc încrederea în forțele proprii, experimentează și descoperă mediul înconjurător prin joacă.


Valorile noastre sunt:

Creativitate: Consider că stimularea creativității ajută la generarea de idei noi și asocierea între concepte existente și lumea reală.

Autonomie: Chiar de la vârstei mici copiii pot să facă o mulțime de lucruri deși noi ca adulți avem tendința să facem totul pentru ei. Astfel încurajăm dezvoltarea independenței și creșterea încrederii în forțele proprii.


Care este cel mai important lucru în munca unui educator?

Cred că cel mai important lucru este răbdarea. Nouă câteodată ca părinți ne este greu să gestionăm unul sau doi copiii, însă educatorul are de gestionat o clasă de copii pe tot parcursul unei zile, să îi ajute să își gestioneze emoțiile, să soluționeze diferite situații și câteodată și dorul de părinți. Așa că dacă îi place ce face și are si răbdare restul vor veni de la sine.


Cum trebuie să fie relația dintre un părinte și un educator?

Relația dintre educator și părinte este un parteneriat care este necesar pentru dezvoltarea copiilor și satisfacerea nevoilor educaționale în primii ani de viață.

Din punctul meu de vedere relația dintre părinte și educator se bazează pe comunicare și transparență. Comportamentul unui copil diferă foarte mult acasă față de colectivitate și este important ca cei doi să comunice și să fie deschiși unul cu altul pentru a găsi soluțiile cele mai potrivite pentru copil, dar și să îl susțină în diferite etape din viața sa.


De ce este necesară echipa părinte – educator în educația unui copil?

Atât educatorul, cât și părintele contribuie la educația și dezvoltarea copilului, iar atunci când această echipă funcționează copilul va avea partea de consecvență și se va putea concentra pe lucrurile frumoase din viața lui.

Altfel, copilul va fi derutat de limitele și abordările care se schimbă în fiecare zi și va deveni frustrat și agitat încercând să gestioneze aceste lucruri.


Dacă ai fi pentru un moment iar copil de 4 – 5 ani, cum ți-ai dori să-ți petreci ziua la Iuladi Kids?

Întotdeauna am fost o persoană matinală așa că aș ajunge devreme, să mă întâlnesc cu colegii mei. Îmi place să stau în aer liber și probabil aș prefera să mă joc afară și să fac activități în aer liber, experimente și activități senzoriale, să descopăr cât mai multe texturi. Aș savura o ciorbiță caldă la prânz și aș profita din plin de somnul de prânz.


Ce greșeli ai făcut de-a lungul timpului și ce ai învățat din ele?

Atunci când am pornit Iuladi Kids consideram că experiența de părinte mă va ajuta să fac locul dorit, însă din păcate nu a fost suficient. Să pornești un business presupune mai mult de atât. Pe lângă asta, mi-a luat ceva timp să schimb mindset-ul de la angajat la antreprenor și cred că acest lucru mi-a influențat luarea unor decizii.


Un alt lucru, a fost faptul că încercam să mulțumesc pe toată lumea și am realizat ulterior că nu este cazul. Ofer servicii pentru cel mai important lucru din viața unei persoane, iar atunci când vine vorba de copii cu toții avem viziuni diferite și este în regulă să fie așa.


Urmezi cursuri pentru dezvoltarea ta ca antreprenoare?

De când am pornit la drum am făcut diferite cursuri, sesiune de coaching și îmi place mereu să învăț lucruri noi. În prezent Sunt anul II la Facultatea de Științele Educației și cu siguranță nu mă voi opri aici.

Pe lângă asta, sunt implicată în comunități de business unde interacționez săptămânal cu antreprenori de success de la care învăț mereu lucruri noi.


Care crezi că sunt principalii tăi diferențiatori față de alți jucători din piață?

Faptul că implementăm principii sănătoase, susținem parteneriatul părinte-educator și ne adaptăm în funcție de situațiile care ne ies în cale ne ajută să ne diferențiem față de ceilalți.


Ce sfaturi ai pentru cei care sunt la început de drum în administrarea unei afaceri?

Nu renunțați chiar dacă pare că este greu, luați o pauză și continuați.


Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum în viață și de la cine?

De când am început acest proiect am făcut sesiune de coaching cu două persoane dragi mie.

Claudia Rizoiu a fost alături de mine la început și mi-a spus să îmi urmez instinctul, iar Universul va găsi o cale să îmi dea un semn să îmi confirme că am luat decizia potrivită.


Cristina Ranoiu Bara mi-a spus o chestie care mi-a rămas în minte și anume să iau deciziile în funcție de valorile mele, iar dacă mă sperie situația să mă gândesc care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla și o să realizez că este ceva ce pot gestiona cu siguranță.


Nu știu dacă sunt neapărat cele mai bune sfaturi primite în viața mea, însă m-au ajutat mult în trecerea de la mindset-ul de angajat la cel de antreprenor.


Care e super puterea ta?

Și când simt că nu mai pot, mai pot puțin.


Care este citatul care te motivează zi de zi ?

Într-o lume în care poți alege să fii orice, alege să fii bun.” Roxana Cornea


Autor articol - Roxana Cornea ( CEO - Iuladi Kids)

www.iuladikids.ro

218 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page