top of page

Interviu cu Dionisie Alexei

Actualizată în: 22 iun. 2022

Director General Real Grup Invest SA


"O persoană bună observă binele în toți cei pe care îi întâlnește"

Ce v-a determinat să sponsorizați Fundația CCU ? Competenți, Corecți și Utili. Această Fundație încearcă și reușește să fie utilă celor care vor să se dezvolte, să învețe și face acest lucru de cele mai multe ori gratuit. Mi se pare absolut normal ca din câștigul tău, dacă există, să-i ajuți pe cei care ajută.


Care a fost parcursul dvs profesional?

Ar putea fi subiectul unui roman, sau al unei autobiografii captivante. Am cochetat cu armata de pe băncile liceului. Este o tradiție de familie. Dar m-am retras din Liceul Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza pentru că nu reușeam să mă acomodez cu viața cazonă.


Am terminat liceul civil după care am continuat cursurile Politehnicii din București, Facultatea de Mecanică.

Eram însă o fire mai libertină, independentă, nu prea m-am dus pe la … cursuri astfel încât unii profesori, la examene, mă întrebau: sunteți student la facultatea noastră? În anul doi am plecat însă și de aici.


Între timp m-am căsătorit, cu Doamna cu care sunt “coleg de camera” de 53 de ani, dar am ajuns militar în termen la Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” din Câmpulung. Instrucția “mâncată pe pâine” acolo și talentul de psiholog al doamnei mele, care a știut să scoată “brânza bună din burduf de câine”, au produs marea cotitură în viața mea.


M-am înscris la examenul de admitere în Școală Militară de Ofițeri Activi de Tancuri și Auto “Mihai Viteazul” din Pitești unde am fost admis pe primul loc. După absolvire, ca urmare a rezultatelor obținute pe parcursul studiilor am fost oprit în școală ca instructor.


Ulterior mi-am desăvârșit pregătirea militară absolvind Academia de Înalte Studii Militare ca șef de promoție la specialitatea Auto, precum și Cursul postacademic auto la Academia Tehnică Militară, tot ca șef de promoție.

Am desfășurat activitatea în diferite structuri militare până la nivelul Direcție Centrală din M.Ap.N. de unde am ieșit la pensie cu gradul de colonel. După trei săptămâni de pensionar, m-am angajat la Tipografia Real, iar de 20 de ani îmi desfășor activitatea în Grupul REAL.


Cum s-a menținut REAL GRUP INVEST pe piață timp de peste 15 de ani ?

Simplu. Respectând partenerii, asumându-mi și îndeplinindu-mi obligațiile, adaptându-mă cu rapiditate la des-schimbătoarele reglementări din domeniul de activitate.


Care credeți că sunt secretele unui management de succes ?

Echilibrul, ancorarea permanentă la nou, respectul pentru personalitatea și demnitatea fiecărui om.


"Managerul trebuie să inspire încredere pentru toți partenerii de dialog, să-și repecte promisiunile, să știe să mobilizeze oamenii în vederea creării echipelor, să știe să promoveze în rândul angajaților o stare de entuziasm, siguranță de sine și mândrie. Să fie imparțial, să fie sever în privința respectării principiilor, dar suplu în privința formei și să nu “predice”, dar să fie exemplu personal".

Ce greșeli ați făcut de-a lungul timpului și ce ați învățat din ele ?

Uneori am dovedit prea multă larghețe, toleranță, prea multă înțelegere față de unii oameni care nu meritau. În relațiile parteneriale am învățat să nu pornesc de la idea că cineva intenționează să inducă în eroare, pe cineva, dar încerc să clarific până la detaliu lucrurile de la bun început.


Ce obstacole ați întâlnit în cariera dumneavoastră ?

Sunt adeptul principiului “dacă vrei poți” și sunt convins că nu există “nu se poate”. Totdeauna, când n-am vrut “nu s-a putut”, dar când mi-am propus ceva, am folosit toate “forțele și mijloacele” morale, fizice și de orice natură legal permisă, pentru a-mi atinge obiectivul.


Ce sfaturi aveți pentru cei care sunt la început de drum în administrarea unei afaceri?


"Să își asume riscurile bine temperate. Să cunoască bine 1 – 2 limbi de circulație mondială. Învățarea rapidă a ceea ce este nou și uitarea și mai rapidă a tot ce este vechi. Învățarea continuă. Să fructifice punctele forte ale oamenilor, adică să urmărească că “omul potrivit să fie la locul potrivit".


Cum faceți să fiți mereu la zi cu toate tendințele ?

Citesc tot timpul, mă documentez din mai multe surse și în domeniile de interes caut tot timpul să văd care sunt ultimele noutăți și tendințe.


Care este citatul care vă motivează zi de zi ?

Nu am un singur citat. Am să le enumăr pe cele mai dragi.

  • O persoană bună observă binele în toți cei pe care îi întâlnește.

  • Pesimismul duce la slăbiciune, optimismul la putere.

  • Cel mai profund principiu al naturii umane este dorința de a fi apreciat.

  • Arta de a fi înțelept este arta de a ști ce să treci cu vederea.


www.realgrup.ro

180 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page