Şcoala Gimnazială „Prof. Constantin Dincă” Ulmeni
Copiii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
Şcoala Gimnazială „Prof. Constantin Dincă” Ulmeni, județul Buzău
Şcoala Gimnazială „Prof. Constantin Dincă” Ulmeni, comuna Ulmeni, județul Buzău, este amplasată în centrul localităţii, în apropierea grădiniţei Ulmeni şi a Bisericii.
Şcoala funcţionează în local propriu, parter + etaj; a fost construită în anul 1985. Cuprinde 8 săli de clasă, 1 birou, 1 laborator, 1 bibliotecă, 1 cancelarie.
Şcoala Gimnazială „Prof. Constantin Dincă” Ulmeni este o școală din mediu rural în care funcționează formațiuni de 3 clase primare, 3 clase gimnaziale (organizate în regim de simultan) - 70 elevi.
Problema sesizată
" Predau la o clasă de simultan cu 15 elevi - clasa I și clasa a III-a, elevii din clasa a III-a fac parte din medii dezavantajate, 2 copii au tații decedați, 3 elevi cu cerințe educaționale speciale. Un elev este peste vârsta clasei, având 12 ani, anul trecut a abandonat școala, provenind dintr-o familie de etnie romă unde părinții sunt total neinteresanți de școală. Băiatul își dorește să știe să scrie și să citească, părinții fiind analfabeți.
Elevii diagnosticați cu cerințe educaționale speciale sunt de nivelul clasei întâi, au un intelect limitat, materialele de lucru sunt diferențiate, pentru fiecare elev în parte. În permanență am nevoie de fișe de lucru variate, în funcție de progresul lor.
Am nevoie de o imprimantă/multifuncțională, o tablă interactivă pentru a satisface nevoile copiilor. Materialele didactice trebuie să fie variate și diversificate pentru a capta atenția copiilor. Sprijinul familiei în educația copiilor lipsește, așa că toate nevoile lor trebuie acoperite în clasă. Cu o imprimantă color, fișele de lucru ar fi mai interesante și atractive.
O tablă interactivă este o noutate, iar copiii sunt deschiși, curioși pentru tot ce e nou. Trăim în era tehnologiei, dar din păcate tehnologia din școli lipsește .Copiii de azi reprezintă viitorul de mâine, preocuparea pentru viitor ar trebui să acopere cerințele actuale.
Chiar dacă nevoile materiale sunt mari, încerc să depășesc acest obstacol și să desfășor activități variate, am participat la diferite concursuri, unde am obținut rezultate frumoase, schimb de experiență cu republica Moldova, implicare în diferite proiecte ecologice, cu poliția, amenajarea sălii de clasă în funcție de anotimp, realizarea colțului de lectură, vizite la bibliotecă, participarea la cercuri pedagogice cu activități demonstrative, Școala siguranței, serbări școlare.
Am sprijinit familiile cu venituri mici pentru a beneficia de tichete sociale și burse sociale, jumătate din elevii clasei beneficiază de acest sprijin ". Petronela Grozavu - învățătoare
Demersuri realizate:
" Am depus referate de necesitate la conducerea școlii, dar bugetul este mic și nu se pot acoperii nevoile copiilor. Din partea părinților nu pot primi sprijin pentru că fac parte din medii dezavantajate. Majoritatea nu au serviciu si trăiesc după o zi pe alta. Am spus povestea copiilor, a nevoilor materiale și în mediul online, pentru a fi cunoscute și îndeplinite. În decembrie am avut parte de o sponsorizare - amenajarea sălii de clasă cu mobilier, parchet și lambriu.
Un abient plăcut pentru copii și cadre didactice înseamnă confort, stare de bine. Nevoia de imprimantă și tablă interactivă nu a putut fi acoperită deoarece materialele au fost donate. Orice sprijin e binevenit și contribuie la dezvoltarea eficientă a elevilor ". Petronela Grozavu - învățătoare
Și tu poți ajuta Şcoala Gimnazială „Prof. Constantin Dincă" din Ulmeni să funcționeze la standarde decente, prin participarea la evenimentul "Terapia prin regresie - la sursa neînțelegerilor cu copiii". O parte din valoarea totală obținută în urma evenimentului va fi folosită pentru achiziționarea unei imprimante pentru sala de clasă.
Susține elevii din Ulmeni să beneficieze de resurse educaționale eficiente pentru dezvoltarea lor!
Cum ne poți contacta?
Personal
Strada Progresului 134-138, Sector 5, București