top of page
Elevii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
SCOLA-C.jpg

Școala Gimnazială Nr.1 Toflea datează din anul 1956 are arondată Grădinița ca fiind structură acesta funcționând cu doua grupe de preșcolari. Este o unitate de învățământ preuniversitar de stat din mediul rural, iar în anul școlar în curs, școlarizează 250 de elevi și preșcolari repartizați în 10 clase pentru nivelurile primar si gimnazial si 2 grupe combinate pentru nivelul preșcolar. În unitate își desfășoară activitatea 20 cadre didactice, 3 personal didactic auxiliar și  3 personal nedidactic.

 

Tot la nivelul școlii sunt și trei grupe de elevi adulți în cadrul programului A doua Șansă totalul fiind de 40 de cursanți, programul având ca scop alfabetizarea adulților depășiți de vârsta școlarizării.

MISIUNEA ȘCOLII NOASTRE

"Școala noastră este locul în care elevii , indiferent de etnie și religie, trebuie să se simtă “acasă” . Ne propunem să-i ajutăm să trăiască în armonie, cu idealuri și valori precum bunătatea, corectitudinea, responsabilitatea, să-i tratăm pe elevi în funcție de cum ar putea deveni, mai degrabă decât sunt ei în realitate.

Numele meu este Dragomir Mariana, sunt prof. înv. primar la Școala Gimnazială Nr.1 Toflea , iar din octombrie 2023, C.J.R.A.E Galați m-a angajat pe funcția de  consilier școlar cu jumătate de normă.

Doresc să vă prezint în câteva cuvinte școala în care activez de 28 de ani.

Elevii pe care îi îndrum fac parte dintr-o comunitate de romi unde educația de multe ori este pusă sub semnul întrebării. Dacă  la începutul anului școlar plecăm la drum cu un număr impresionant de elevi , pe parcursul anului trebuie să ne reinventăm astfel încât abandonul școlar să nu fie dușmanul nostru numărul unu. Am demarat numeroase proiecte menite să stimuleze și să mențină interesul elevilor pentru educație iar acum în calitate de consilier școlar continui această misiune față de acești elevi.

Am descoperit pe rețelele de socializare activitățile Fundației C.C. U. și am avut privilegiul de a fi beneficiarii unei întâlniri online cu doamnele psiholog în cadrul activității Jurnalul Adolescentului-Secretele pe care le ascunde corpul meu".

colaj.jpg

Școala Gimnazială "Toflea", jud. Galați

„În cadrul acestui eveniment elevii au primit informații importante privind viața de adolescent discuții care de multe ori pentru elevii mei reprezintă un subiect tabu în ce privește transformările fizice și psihice, părinții ne fiind atât de deschiși privind aceste aspecte.

Am descoperit apoi proiectul- Digitalizarea Școlilor- și m-am gândit că ar fi o minunată oportunitate de a veni în sprijinul școlii mele în ceea ce privește dotarea cu instrumente tehnologice necesare bunei desfășurări educative .Pe viitor mi-aș dori să-mi amenajez un cabinet pentru consiliere în care să pot aduce tot necesarul electronic pentru a desfășura activități cât mai atractive în scopul motivării elevilor pentru a combate abandonul școlar." - Dragomir Mariana, consilier școlar

 

Prin organizarea evenimentului “Poftă de Sănătate - Învață cum să-ți gestionezi poftele alimentare”, Fundația CCU va dona Școlii Gimnaziale "Toflea" un echipament multifuncțional pentru susținerea activității educaționale.

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page