Copiii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
Comuna Călugăreni se află la jumătatea distanței dintre București și Giurgiu, mai precis la confluența râului Neajlov cu Câlniștea, cu o suprafață de 12.486 km.
Ultima împărțire administrativă teritorială intrată în vigoare în primăvara anului 1968 și a dispus consituirea comunei Călugăreni din următoarele localități: Călugăreni devenit reședința comunei,Crucea de Piatră, Hulubesti, Buturugari și Moșteni și satul Uzunu, al treilea ca mărime, cu peste 1400 de locuitori, cât are în prezent.
Ultimul sat al comunei Călugăreni-Uzunu-a apărut în sec. al XVII-lea sau al XVIII-lea, denumirea satului vine din limba turcă de la cuvântul ,,uzun” care înseamnă deal. Satul de află pe versantul Câmpiei Burnașului după cum se observă, denumirea fiind plauzibilă. Cătunul Buturugari era parte component a satului Uzunu, astăzi desființat (o singură casă a mai fost construită acolo după 1989 și își trage denumirea de la primii săi locuitori, aduși aici să curețe terenul de buturugile rămase în urma defrișării marelui Codru al Vlăsiei.
Anul înființării primei școlii a satului nu se știe cu exactitate, aproximăm a fii anul 1920, deoarece unul dintre fii satului, Pascu Doru, născut la 19 noiembrie 1913 a urmat cursurile școlii primare din centrul localității, actualul cămin cultural, devenit ulterior, unul dintre dascălii localității.
Mai târziu prin 1964-1965 se pune temelia noii școlii, Școala Primară cu clasele I-IV,cea de la actuala adresa, șos. Stoenești nr.15, care în momentul de fața este arondată Liceului Tehnologic ,,Mihai Viteazul” cu denumirea de Școala Gimnazială nr.3 Uzunu.
Școala Uzunu are în prezent 2 grupe pentru învățământul preșcolar cu 30 de preșcolari, 61 elevi învățământ primar și 42 elevi învățământ gimnazial, iar corpul profesoral este format din 19 cadre didactice, toate calificate.
De-a lungul anilor școala din Uzunu a dat comunității locale elevi cu rezultate bune la învățătură, dovada fiind, premierea, din acest an, a absolventei de clasa a VIII-a , Marinică Ioana Beatrice,cu media 10 ( zece) de către Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu.
Datorită implicării asociației Bookland în colaborare cu Primăria Comunei Călugăreni, Școala Gimnazială nr.3 Uzunu a căpătat o nouă înfățișare, mult mai atractivă pentru copii satului, devenind,astfel, o școală a secolului XXI, iar colectivul Liceului Tehnologic ,,Mihai Viteazul” împreună cu doamnele director aduc mii de mulțumiri persoanelor implicate în acest proiect.
Pentru a veni cât mai mult în sprijinul copiilor și a cadrelor didactice am fi onorați să avem posibilitatea de a participa alături de dumnevoastră în proiectul Digitalizare Școlilor. Vă mulțumim pentru faptul că ne-ați ales! - Prof. State Daniela-Nicoleta, director general Școala Uzunu
Prin organizarea webinarului "Pericolul mascat în Relațiile Antreprenoriale", Fundația CCU va dona un echipament multifuncțional Școlii Gimnaziale, nr 3, Uzunu, Județul Giurgiu.
Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!
Cum ne poți contacta?
Personal
Strada Progresului 134-138, Sector 5, București