top of page

Şcoala Gimnazială Păunești, județul Vrancea

Copiii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
scoala_edited.jpg

Şcoala Gimnazială Păunești, județul Vrancea

Şcoala din Păuneşti s-a înfiinţat la 5 octombrie 1865 , printre primele douǎsprezece şcoli din judeţul Putna de atunci, pe baza Legii instrucţiunii publice din 1864. Primul dascăl al copiilor păuneşteni a fost un vrâncean, Panaite Andrei .

Absolvent al şcolii primare înfiinţată de obştile vrâncene la Vidra, în 1855 , a ajuns la Păuneşti în toamna lui 1865.

 

În iunie 1866 a plecat, „lǎsând şcoala în nelucrare”. În 1873 era un învǎţǎtor care educa 23 de bǎieţi, plǎtit de stat. Cu cele şapte eleve care învǎţau separat (şi îşi plǎteau dascǎlul lor) Pǎuneştii aveau cei mai mulţi elevi din plasa Zǎbrǎuţi, dar avea şi cei mai mulţi copii neşcolarizaţi, anume 140 (B, 30/1873, 32). Tot în aceasta perioadă s-a înfiinţat şi Şcoala de Fete .

Imediat după încheierea războiului, în 1945 situaţia învăţământului din ţară, dar şi din Păuneşti, în mod special, cunoaşte schimbări importante. De la trei şcoli primare (Băieţi, Fete şi Bou) şi o grădiniţă se va trece în câţiva ani la cinci şcoli primare, două gimnazii şi mai multe grădiniţe. Numărul şcolarilor va creşte simţitor, la fel şi al cadrelor didactice care vor număra, după 1980, aproape 80 de persoane.

În prezent, Şcoala Gimnazială Păunești, are în componeneţă următoarele structuri:

 

  • Școala Gimnazială Păunești;

  • Școala Primară Novacești;

  • Școala Primară Surlea;

  • Școala Primară Bostănești;

  • Grădinița nr.1;

  • Grădinița nr.2;

  • Grădinița Viișoara.

 

Chiar dacă timpul nu și-a pus amprenta asupra amintirilor din anii în care s-a înființat școala, a făcut-o totuși în ceea ce privește clădirea școlii, care a avut nevoie de mai multe reparații.

colaj-scoala-inainte-de-renovare.jpg

Şcoala Gimnazială Păunești, județul Vrancea înainte de renovare

Cu ajutorul Asociației Book Land România școala este în curs de renovare, iar până în acest moment s-au realizat numeroase îmbunătățiri de la schimbarea acoperișului, până la repararea pereților, termoizolare, schimbarea dușumelei, tencuială atât pe interior cât și pe exterior...etc.

colaj-scoala-dupăa-.jpg

Şcoala Gimnazială Păunești, județul Vrancea în curs de renovare

Fundația CCU își dorește să contribuie la buna funcționare a Şcolii Gimnaziale Păunești, județul Vrancea prin achiziționarea unei imprimante multifuncționale, astfel încât activitatea de învățare să se desfășoare conform standardelor moderne.

Prin achitarea taxei de participare la evenimentul Anxietatea în rândul adolescenților, susții Fundația CCU în Proiectul său “ Digitalizarea Școlilor” prin care dorim să achiziționăm o imprimantă  pentru Școala Gimnaziale Păunești, județul Vrancea

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

2005_edited.jpg

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page