top of page

Școala Gimnazială Câlnic, jud. Alba

Copiii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
343722633_205234065612830_6029068118861107514_n (1)_edited.jpg

Școala Gimnazială Câlnic, jud. Alba

"O mână de dascăli inimoși, frumoși și devotați meseriei, cu dar și dăruire pentru copiii comunei Câlnic, zi de zi se străduiesc să ofere prin cunoaștere și pricepere educație, învățare, înțelegere. Educația nu este doar scrisă în carte, ea vine cu cei care spun povești, dascălii.

 

La Câlnic am găsit în acest an de când sunt director, o comunitate faină cum ne place să spunem în Ardeal. Copiii vin la școală, se străduiesc fiecare după puterile lor. Dar am găsit talent în rândul lor. Copii care cântă la taragot, pentru că le place. Se implică în activităti pentru că doresc să cunoască și să știe. Săritori, liniștiți și respectuoși.

 

Satul nu este bogat, sunt două magazine și mulți părinți lucrează la oraș. Acasă rămân copiii cu frații și bunicii de cele mai multe ori. Și totuși, atunci când curtea școlii se umple de glasul lor și-i văd cum se joacă, mă opresc adesea să-i privesc, să le vorbesc să râd cu ei.

 

Sunt ei, copiii frumoși și veseli și sunt aici, la școală în Câlnic.

 

Școala Gimnazială Câlnic are structurile ei;

Grădinița cu Program Normal Câlnic,
Grădinița cu Program Normal Deal,
Școala Primară Deal.
Patru corpuri de clădire -  trei în sat și una în satul vecin la 5 km.

 

După ce fac școală sus în satul Deal până la clasa a patra, vin la “vale’’ cu microbuzul școlar. Clasele V-VIII le vor continua la Câlnic. În satul Deal, grădinița și scoala sunt la un loc într-o clădire . Învață în clase simultane. O clasă pentru grădiniță și o clasă pentru ciclul primar.

 

Nu sunt mulți dar sunt prezenți. Le place școala. ☺

colaj.jpg

Școala Gimnazială Câlnic, jud. Alba

Școala Gimnazială Câlnic formațiuni:

  • CP - 18 elevi,

  • Clasa I - 18 elevi,

  • Clasa a II-a - 21 elevi,

  • Clasa a III-a - 22 elevi,

  • Clasa a IV-a -12 elevi,

  • Clasa a V-a - 16 elevi,

  • Clasa a VI-a - 20 elevi

  • Clasa a VII-a - 17 elevi

  • Clasa a VIII-a - 26 elevi.

 

<< Învăţământul ar trebui astfel conceput încât ceea ce oferă să fie perceput ca un dar nepreţuit şi nu ca o datorie apăsătoare. Şcoala ar trebui să-şi propună obiectivul ca tânărul care pleacă de acolo să aibă o personalitate armonioasă, nu să fie un specialist >>.Albert Einstein

 

Școala reprezintă instituția angajată în educarea şi instruirea tinerei generații. Rolul acesteia este de a continua procesul de instruire şi educare a copiilor, proces deja început. Considerăm că, prin educaţie, prin cultivarea valorilor de bază: munca, competenţa, performanţa, curajul acţiunii civice, încrederea, onestitatea, prin educarea drepturilor omului, influenţăm structura mentală a întregii comunităţii. Dacă vom oferi un climat de muncă stimulativ asigurăm succesul, dacă se utilizează întregul potenţial în folosul organizaţiei, școala va satisface nevoia copilului de a se simţi competent, deschis pentru învăţare şi pentru convieţuirea într-o societate democratică. În acest sens, partenerii în educație se pot implica, sprijini să asigure ori să acopere unele nevoi în educaţie, să formeze capacitatea de a comunica eficient în situaţii reale, să formeze şi dezvolte capacităţi de adaptare şi integrare în societate".   – Director prof. Matiș Ana.

Cu ajutorul Asociației Book Land România școala va intra în programul național de renovare al școlilor din mediul rural.

Fundația CCU își dorește să contribuie la buna funcționare a Școlii Gimnaziale Câlnic, jud. Alba prin achiziționarea unei imprimante multifuncționale, astfel încât activitatea de învățare să se desfășoare conform standardelor moderne.

Prin înscrierea la weinarul "Branding Personal - Cum ocupi un loc în mintea potențialilor tăi clienți", poți fi parte din visul elevilor de a studia la standarde moderne, într-o școală nouă și frumoasă așa cum nu a mai fost demult. O parte din suma obținută prin înscrierea a la eveniment va fi folosită pentru achiziționarea imprimantei.

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

2005_edited.jpg

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page