top of page
Copiii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
32088_edited.jpg

Școala Gimnazială,,Cornel Regman’’este o școală  în care se îmbină într-un mod armonios tradiţia şi modernitatea, beneficiază de amplasare într-ozonă liniștită, precum şi de o arhitectură deosebită.  

Construcția școlii din strada Crișului,(așa cum arată astăzi)începe în anul 1933 ,construcție finalizată în anul 1936.

Unitatea noastră școlară poartă numele marelui critic originar din această zonă, Cornel Regman - critic și istoric literar născut la Daneș.

În însemnările sale întâlnim adesea cuvinte de aleasă simţire sufletească despre locul naşterii şi al copilăriei .

E satul meu !

Cel mai drag dintre toate

Copilăria mea !

Comoara cea mai scumpă

Pierdută în zările trecute.

Eşti însăşi viaţa mea

Şi sufletul meu.

Locaş al părinţilor mei

Cel mai curat şi mai sfânt

Pentru o lume întreagă nu te-aş da!

O, Daneş! "

"Clădirile, sălile de clasă şi dotările – într-un cuvânt, infrastructura educaţională - constituie elemente vitale ale mediilor de învăţare din şcoli. Cladirea școlii a trecut prin diverse procese de modernizare și îmbunătățire ,ultima renovare a avut loc cu ajutorul Asociației Bookland, asociație care îndeplinește vise. Datorită lor astazi scoala noastră se mândrește cu o cladire modernă,cu grupuri sanitare modernizate ,cu mobilier nou în sălile de clasă ,materiale sportive și multe alte lucruri de care am beneficiat datorită lor. Încercăm să ținem ritmul cu tot ce este nou,dar nevoile sunt multe și posibilitățile reduse.

Ocupăm unul din locurile fruntaşe între școlile din zonă, bucurându-ne de prestigiu şi notorietate dobândite prin întreaga activitate a colectivului şcolii, mândria şi recunoştinţa celor care au absolvit aici, de aprecierea întregii comunităţi locale". Minodora Raileanu, Director Ș𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥ă 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐥 𝐑𝐞𝐠𝐦𝐚𝐧

Activitatea şcolii  se referă la arta de a instrui şi a educa, de a-i pregăti pe elevi să găsească răspunsurile potrivite la provocările zilei de mâine.

Vrem să fim o şcoală europeană cu o bază materială modernă, înscrisă pe traiectoria ascendentă spre perfecţionarea procesului de învăţământ.

Colaj-.jpg

Școala Gimnazială "Cornel Regman", jud. Mureș

Prin organizarea evenimentului “Forțele care distrug un cuplu”, Fundația CCU va dona Școlii Gimnaziale "Cornel Regman" un echipament multifuncțional pentru susținerea activității educaționale.

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page