top of page

mie., 20 mar.

|

București

Sănătatea Psihoemoțională a Adolescenților - acțiune în școli -

Ești cadru didactic și te confrunți cu probleme ce țin de comportamentul elevilor din școala în care predai?

Nu mai este posibilă înregistrarea!
Vezi alte evenimente
Sănătatea Psihoemoțională a Adolescenților - acțiune în școli -
Sănătatea Psihoemoțională a Adolescenților - acțiune în școli -

Ora și Locația

20 mar. 2024, 16:00 – 18:00 EET

București, Strada Progresului nr. 134-138, București 052034, România

Despre Eveniment

Observi deseori în rândul elevilor tulburările de atenție, impulsivitate și sindromul de oboseală cronică, probleme care deseori sunt interpretate greșit ca lene, dezinteres sau lipsă de respect?

Ei bine, avem o soluție pentru tine, profesorul implicat mai mult decât prevede fișa postului 😊. Profesorul modern și empatic pentru care elevii înseamnă mai mult decât un nume în catalog, confidentul care încearcă, prin răbdare și devotament să vină în sprijinul lor indiferent de situație, și al cărui scop nobil este de a aduce o schimbare benefică în societate.

Te invităm la evenimentul GRATUIT "Sănătatea Psihoemoțională a Adolescenților – Acțiune în Școli”, un proiect amplu ce își propune să ofere cadrelor didactice instrumentele și cunoștințele necesare pentru a ajuta elevii să evite pericolele la care se pot expune prin abordarea unui stil de viață nesănătos ce cuprinde mai multe aspecte începând de la alimentație, calitatea somnului, până la consumul de tutun și droguri.

Așadar, vino pe data de 20.03.2024, de la ora 16:00la Sediul Fundației CCU – Str. Progresului, nr 134-138, sector 5, București (zona Liberty Mall), unde vei avea ocazia să o cunoști pe Gianina Manea - medic primar dermatovenerolog cu o vastă experiență în domeniu – alături de care vei descoperi informații teoretice și practice despre importanța somnului, alimentației și impactul acestora asupra sănătății mintale și emoționale a adolescenților, astfel încât să creăm un mediu școlar mai sănătos și mai echilibrat.

Înscrierea la eveniment se face prin rezervarea unui loc din secțiunea de mai jos REZERVĂ 1 LOC și accesarea butonului Finalizează Comanda❗️

O incursiune de aproximativ 2 ore în care vei afla care sunt factorii declanșatori și factorii care le întrețin elevilor incapacitatea de a fi atenți sau de a procesa informația livrată în timp real, și predispoziția spre agresivitate și bullying.

Deținând aceste informații vei putea fi alături de elevi nu doar într-un mod empatic, ci și într-un mod constructiv, venind cu soluții practice.

“Am observat în cabinet o modificare dramatică a aspectului bolilor cutanate mult diferit în ultimii 10-15  ani (erupții cutanate alergice și autoimune mult mai severe sau atipice și cu mai multe recidive decât în trecut care sunt într-o directă legătură cu calitatea somnului și a alimentației populației de vârstă tânără, care nu mai asigură organismului nevoile esențiale: odihna și regenerare prin somn nocturn de calitate și nutrienți prin alimente de calitate primite zilnic.

Pe scurt...

Inversând ziua cu noaptea și consumând alimente cu valoare calorica mare, dar nutritiva fff mică, (procesată și ultra procesată), întreg organismul se inflamează și se umple de toxine și radicali liberi de oxigen care modifică  PH- ul sângelui, făcându-l acid, paralizează sistemul imunitar și inflamează creierul, toate aceste modificări ale homeostaziei sângelui, producând inflamația creierului care se concretizează atât cu infecții sau/și alergii complicate, cancere, cât și cu tulburări de comportament mult exagerate tiparelor firești ale adolescenței, greu de înțeles și suportat atât de părinți cât și de profesori.

Toate aceste schimbări sunt diagnosticate de psihiatrii și psihologi ca tulburări emoționale și afective care îi pun în pericol  sau le scad calitatea vieții  adolescenților dar și a celor din jur uneori......Primele 3 boli ale secolului sunt : CANCERUL, DEMENȚA PRESENILA SECUNDARA DEPRESIEI PRELUNGITE ȘI BOLILE CARDIACE" Gianina Manea

.

De ce este util să participi la acest eveniment?

Scopul acestui eveniment este integrarea în orele de dirigenție și în perioadele de Săptămâna Altfel a unor informații vitale pentru elevii aflați atât în școlile gimnaziale, cât și la liceu.

Subiecte discutate:

· CE ESTE STRESUL ÎN MOD REAL? Care este diferența între Stresul Obiectiv și cel Subiectiv?

· CARE SUNT NEVOILE FUNDAMENTALE FIZIOLOGICE ȘI PSIHOLOGICE care dacă ne sunt asigurate (sau ni le asigurăm conștient singuri), ne crește capacitatea de adaptate la factorii stresori obiectivi și dispar factorii subiectivi pentru că ne crește rezistența la stres.

· LEGĂTURA DINTRE  SĂNĂTATEA INTESTINULUI ȘI SĂNĂTATEA MINTALĂ (Insomnie, Depresie, Anxietate).

Cui i se adresează acest eveniment și la ce ajută?

Evenimentul se adresează în general Profesorilor, Diriginților, Consilierilor Școlari și Directorilor de unități școlare în mod special.

Scopul este de a le oferi instrumentele și cunoștințele necesare pentru a înțelege și a gestiona mai eficient problemele de sănătate mintală și emoțională ale elevilor. În final, acest eveniment ajută pe toată lumea, contribuind la îmbunătățirea relațiilor dintre noi și calitatea vieții noastre, prin reducerea stresului asociat interacțiunii cu adolescenții și prin promovarea unui mediu școlar mai pozitiv și mai sănătos.

Profesori informați, Elevi responsabili!

Profesorii vor pleca acasă cu informații valoroase despre modul în care cantitatea și calitatea somnului influențează rețelele de recompensă din sistemul limbic, responsabile de nevoia exagerată de zahăr, grăsimi nesaturate, alcool, tutun și droguri neacceptate social. De asemenea, vor învăța despre impactul somnului și al alimentației asupra memoriei, discernământului și a sănătății mintale în general. Se va discuta, de asemenea, despre existența și importanța axei intestin-creier, care gestionează emoțiile și impactul său asupra sănătății emoționale și cognitive a adolescenților.

Despre Trainer: Manea Gianina

Manea Gianina este medic primar dermatovenerolog cu o vastă experiență în domeniu, lucrând la CMI dr. Manea Gianina. Cu o pregătire complementară în nutriție și o diplomă de formator eliberată de Ministerul Educației și Cercetării, Manea Gianina aduce expertiză și cunoștințe interdisciplinare în domeniul psiho-imuno-endocrinologiei și influența stilului de viață asupra sănătății mintale și emoționale.

“Am facut voluntariat și am vorbit despre bolile cu transmitere sexuala pentru adolescenți (începând cu cls. a VII-a până la cls a XII-a) în cadrul bibliotecii Nicolae Bălcescu din sectorul 4 Buc. și în cadrul Colegiului Șc. Centrală București.

Prezentări pentru părinți și elevi despre legătura dintre Neuroplasticitatea Creierului și Comportament (Tulburare de atenție și Bullying).

Voluntariat alături de echipa Itsy Bitsy pentru promovarea STILULUI DE VIAȚĂ SĂNĂTOS la copii...”

Vino alături de noi pentru o experiență de nota 10 și fii acel/acea “prof/ă” de care elevii tăi au nevoie pentru a evolua frumos, atât educațional cât și personal. 😊

Rezervă 1 Loc

  • Seminar GRATUIT

    Rezervă 1 loc, apoi accesează butonul Finalizare!

    0,00 RON
    Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie Evenimentul

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page