top of page

Sprijină Școala Gimnazială nr. 1 Uileacu de Beiuș

Copiii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
202981249_1804136313116924_8249810933809994102_n-min.jpg
Școala Gimnazială nr.1 Uileacu de Beiuș

Școala  Gimnazială Nr. 1 Uileacu de Beiuș este așezată în centrul comunei Uileacu de Beiuș, localitate situată pe malul Crișului Negru, la nord-vest de municipiul Beiuș. 

Şcoala utilizează de un corp de clădire cu un etaj, construit în anul 1962, unde funcționează clasele CP- IV și V-VIII secția română, 1 cabinet de informatică, 1 mică sală de sport, cancelarie, birouri, grupuri sanitare.

Școala Gimnazială nr. 1 Uileacu de Beiuș este o școală din mediul rural în care funcționează 3 grupe de grădiniță, 3 formațiuni de clase primare, respectiv 3 formațiuni de clase gimnaziale (ORGANIZATE ÎN REGIM SIMULTAN ) – 110 elevi.

Din cauza acestor realități, devine o provocare în a forma un buget care să includă o reală modernizare a bazei materiale a școlii.

 

Problema sesizată

"Fondul de manuale școlare pentru generația actuală a clasei VI-a este insuficient. În generația anterioară am avut doar 3 elevi, iar fondul acoperea necesarul.

Din păcate, normele în vigoare nu permit suplimentarea cu 350% a acestui fond (de la 3 la 11). Suplimentarea se face treptat. Problema este sistemică pentru această generație (ne-am confruntat cu ea la începutul clasei a V-a, la începutul clasei a VI-a și ne vom confrunta cu această problemă la începutul claselor a VII- a și a VIII-a.)

Familiile acestor elevi oferă tot sprijinul pe care îl pot oferi în ceea ce privește educația copiilor lor, însă de multe ori acest suport este ”basic”. Sunt alături de noi, cadrele didactice, dar aici ne referim la ajutor de tipul ”montăm o tablă, mutăm un dulap”.

În acest sens, ca dirigintă a clasei a VI-a, consider că o soluție viabilă ar fi achiziționarea unui multifuncțional/ a unei imprimante pentru sala de clasă, care să permită multiplicarea /printarea paginilor din manual sau auxiliar, a fișelor de lucru necesare desfășurării actului didactic în condiții optime și care să ofere un start echitabil tuturor elevilor. Sunt situații în care cei 11 elevi se grupează pentru a folosi cele 4-5 manuale de TIC, Geografie, Ed tehnologică etc.

 

Considerăm că mijloacele moderne ajută ca actul educațional să fie mai atractiv pentru elevi și îmi exprim convingerea că impactul asupra elevilor ar fi unul pozitiv.

În ultimii ani s-a încercat accesarea de fonduri europene pentru dotare, digitalizare (nu s-a concretizat), iar în 2022 s-au obținut prin sponsorizări table interactive pentru fiecare sală de clasă.

Deși suntem o școală mică, cu buget limitat, prin implicarea colectivului de cadre didactice încercăm să oferim un act educațional ridicat. Astfel elevii clasei a VI-a au fost implicați în diferite concursuri (obținând premii) și activități educative (proiecte etwinning, ecologice, serbări etc.) încercând să ținem pasul cu școli mult mai dotate material decât a noastră. Elevii noștri au ținut pasul cu elevi din Turcia, Serbia, Spania, Italia în finalizarea unor proiecte etwinning". Elena Hanza (dirigintă clasa a VI-a)

Și tu poți ajuta Școala Uileacu de Beiuș să funcționeze la standarde decente, prin participarea la evenimentul "4 secrete pentru o comunicare de succes cu adolescenții". O parte din valoarea totală obținută în urma evenimentului va fi folosită pentru achiziționarea unei imprimante pentru sala de clasă.

Susține elevii din Uileacu de Beiuș să beneficieze de resurse educaționale eficiente pentru dezvoltarea lor!

colaj-min.jpg
2005_edited.jpg

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page