top of page
Copiii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
2.jpeg

Comuna Morunglav este amplasata pe culmile deluroase ale Platformei Cotmenei, subdiviziune a Podișului Getic, cu altitudini de 247m. În Vestul localității se află Valea Oltețului, cu o lunca de 2-4 km lățime medie mărginită de terase bine dezvoltate. Morunglav este o comună în judeţul Olt, Oltenia, România, formată din satele Bărăşti, Ghioşani, Moruneşti, Morunglav (reşedinţa) şi Poiana Mare.

 

Comuna Morunglav este situata in zona nord-vestica a județului Olt, la 38 km de municipiul Slatina, și la 12 km N de intersecția DN 65 cu Dj 644 A, având o distanta de 15 km, până în orașul Balș.

Localitatea este străbătută de cursul râului Olteț, care este limita spre vest și pârâul Barlui, care o traversează central, pe direcția N-S. Teritoriul comunei este situat la limita dintre Piemontul (platforma) Oltetului, Componenta a Piemontului Getic și Câmpia Română.

Astăzi, copiii din cele patru sate din învățământul primar și gimnazial sunt transportați cu microbuzul la Morunglav. Elevii noștri provin din familii cu o situație financiară modestă, copii cu CES, motiv pentru care, majoritatea nu au acces la tehnologia informației și comunicațiilor, fapt ce îngreunează într-o  mare măsură  îmbunătățirea rezultatelor elevilor.

În mediul școlar, introducerea  tehnologiilor informației și ale comunicării au dus la schimbări importante în procesul de învățământ. Gradul de atractivitate al activităților școlare și extrașcolare crește datorită interacțiunii copiilor cu calculatorul, astfel că actul predării și al învățării devine mai ușor atât pentru elevi, cât și pentru dascăli.

 

De-a lungul timpului s-au făcut diferite demersuri, dar unele produse fie s-au defectat pe parcurs, fie achiziția lor era prea costisitoare, iar bugetul scolii nu a permis achiziția lor, date fiind alte prioritati care nu sufereau amânare, cum ar fi igienizarea școlii, diferite reparații, etc.     

 

Tehnologia  joacă un rol important în mediul școlar și aduce o serie de beneficii pentru profesori, elevi și personalul școlii. Iată câteva aspecte importante în școală: tehnologia permite școlilor să printeze materiale didactice și de învățare, precum planuri de lecție, teste, fișe de lucru, prezentări sau materiale vizuale. Aceasta facilitează procesul de predare și oferă suport necesar elevilor în înțelegerea și asimilarea conținutului educațional.

 

De asemenea, imprimantele color oferă posibilitatea de a crea prezentări sau afișe cu impact vizual pentru expunerea proiectelor. Imprimantele sunt utilizate pentru printarea de comunicate, informații și anunțuri pentru elevi și părinți. Aceasta facilitează comunicarea între școală și comunitatea școlară, oferind informații importante și actualizări despre evenimente școlare, proiecte sau schimbări în programul școlar.

 

"Suntem dascăli inimoși care încearcă sa colaboreze cu copii absolut minunați. Toți formăm sufletul școlii noastre și-i dăm viața în fiecare zi prin ceea ce facem! Aici vibrează fiecare inimă și facem din fiecare zi o frumoasă provocare.

 

În condițiile în care societatea românească e încă în schimbare și greutățile școlii românești nu s-au sfârșit, în ciuda condițiilor și a lipsei materiale, când ușa școlii se deschide, intrăm în altă lume… o lume a comunicării, o lume a iubirii și-a respectului, o lume ce se bazează pe respect și valoare! " - Brînaru Ionela, director Școala Gimnazială "Morunglav".

Colaj-copii.jpg

Prin organizarea evenimentului “Forța de a fi femeie, prin rolul de mamă”, Fundația CCU va dona Școlii Gimnaziale "Morunglav" un echipament multifuncțional pentru susținerea activității educaționale.

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page