top of page

Școala Gimnazială „Iedera de Jos”

Copiii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
352581389_6549744068422364_8203485474734266437_n_edited.jpg

Școala Gimnazială „Iedera de Jos”, jud. Dâmbovița

Școala Gimnazială Iedera de Jos este o unitate de învățământ cu personalitate juridică, situată în comuna Iedera, județul Dâmbovița. Îi sunt subordonate structurile: Școala Primară Iedera de Sus, Grădinița cu Program Normal Iedera de Sus, Grădinița cu Program Normal Iedera de Jos, Grădinița cu Program Normal Colibași.

 

În cele 5 unități școlare învață 308 elevi și preșcolari, desfășurându-și activitatea 34 perosane( personal didactic, didactic-auxiliar și nedidactic). Școala este amplasată într-o zonă cu defavorizare peste medie, iar nevoile unității erau numeroase, până ca asociația BookLand România să ne întindă o mână de ajutor.

 

În primul rând, pentru mulți dintre elevii școlii, la școală reprezintă locul unde căldura iese din calorifere, deși în unele zile de iarnă frigul a fost cel care s-a simțit, asta din cauza centralei care nu dă randament. De asemenea, școala reprezintă , pentru unii dintre copii, un loc mai curat și mai primitor decât acasă. Toți cei implicați au reușit să transforme instituția de învățământ într-un loc magic, plin de culoare, primitor, curat, care să miroasă bine.

gdsvd.jpg

Școala Gimnazială „Iedera de Jos”, jud. Dâmbovița

BookLand a răspuns strigătului nostru. Și mai rău a fost la grădiniță, locul puțin vesel pentru micuții ce pășesc zilnic acolo. GPN Iedera de Jos era o clădire veche, cu urme vizibile ale trecerii timpului, cu puțină culoare și un parchet care statea să devină capcane pentru prichindei. Acum este veselă, curată, pe pereți zâmbește soarele, iar culorile sunt calde și bucură privirea.

 

Tot prietenii de la BookLand au reușit! Pentru cadrele didactice, cel mai greu lucru este să lupte împotriva abandonului școlar, să îi determine pe elevi să vină la școală, să caute să își câștige existența. Mare parte dintre familii nu au înțeles rostul școlii pentru că nici ei nu au reușit în această privință. Tocmai de aceea am vazut în schimbarea înfățișării școlii un prilej de ai determina pe copii să vină aici cu drag, să rămână conectați cu școala. Este greu, dar nu imposibil, mai ales când reușim să ne găsim aliați. – Director Școală, Munteanu Oana.

Fundația CCU își dorește să contribuie la buna funcționare a Școlii Gimnaziale „Iedera de Jos”, jud. Dâmbovița prin achiziționarea unei imprimante multifuncționale, astfel încât activitatea de învățare să se desfășoare conform standardelor moderne.

Prin înscrierea la webinarul "Înțelegerea nivelurilor de Leadership – ce vor oamenii de la liderii lor", poți fi parte din visul elevilor de a studia la standarde moderne, într-o școală nouă și frumoasă așa cum nu a mai fost demult. O parte din suma obținută prin înscrierea a la eveniment va fi folosită pentru achiziționarea imprimantei.

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

2005_edited.jpg

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page