top of page
Elevii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
Scoala Gimnaziala - Martian Negrea.jpg

Școala între anii 1927 -2023

 

Școala de stat primară în limba română a fost inaugurată în 1927, având patru săli de clasă și o cancelarie.

Erau încadrați trei învățători: doi la băieți, unul la fete și o educatoare.
 

În anul 1928 s-a înființat grădinița de copii români, educați de soția preotului, chiar în cancelaria școlii. Școala era subvenționată de Primărie.
 

După anul 1932, când se constituie învățământul de 7 clase, orele se desfășurau în două cicluri: primar și supraprimar, învățătorii predând și la clasele mai mari.

În anul 1936 se organizează cursuri serale pentru țăranii neștiutori de carte.

După anul 1952 s-a comasat secția română cu secția germană.

Datorită creșterii efectivelor școlare, între 1976-1980 s-a construit un nou local de școală pentru ciclul gimnazial.

Școala ,,veche” are patru săli de clasă, o cancelarie, arhivă, centrul de documentare și informare, sală de sport, sală alimente, sală cu centralele termice și toalete.

Până anu trecut toaletele erau amplasate tot în clădirea școlii, dar elevii trebuiau să iasă afară pentru a ajunge la ele.

În acest an școlar 2023-2024, funcționăm cu patru clase (simultan cls.I si IV) și patru învătătoare.

Un nou început ...Școala primară

Școala Gimnazială Marțian Negrea, Valea Viilor(clădirea A ciclul primar) a fost renovată (interior și exterior) în anul scolar 2022-2023, de către Asociația BOOKLAND și partenerii săi, Primăria și Consiliul Local Valea Viilor și nu în ultimul rând de Fundatia CON-A.

A fost inaugurată la începutul lunii septembrie 2023, la eveniment a participat și ambasadorul României în Austria, excelența sa dl.Emil Hurezeanu.

Pe lângă activitățile didactice specifice, desfășurăm și activități extrașcolare diverse:

 

  • Programul after school prin proiectul NOUĂ NE PASĂ, al Fundației NNP, 3 zile pe săptămână;

  • Proiectul ,,Povești din România Remarcabilă”, desfășurat în parteneriat cu Asociația Centrului Cultural Clujean, care vizează participarea gratuită a elevilor la rezidentele si activitățile educative ,respectiv ateliere de scriere creativă, storytelling și artele spectocolului, facilitate de către artiștii contemporani aflați în rezidență.

Scoala-Martian-Negrea-min.jpg

„Totul a început ca un vis. Asociatia BookLand și partenerii săi ne-au întins o mână de ajutor spre o poveste care s-a scris timp de 11 luni alături de oamenii din comunitate, școală, primarie și firma de construcții. Mulțumim acestei echipe frumoase, care a adus culoare în școala noastră, pentru că rezultatele vorbesc de la sine. Ne putem mândri astăzi cu o școală modernă, atractivă, în care copiii beneficiază de un spațiu plăcut, curat și dotat. BookLand înseamnă schimbare și demonstrează că educația contează oriunde ne-am afla în această lume. ‘Împreună CONSTRUIM oameni’ – o deviză care ne-a intrat și ne unge la suflet.” – Daniela Vasiliu, Director Școala Gimnazială și Gradiniță „Marțian Negrea”.

 

Prin organizarea evenimentului “Numerologia în viața de zi cu zi”, Fundația CCU va dona Școlii Gimnaziale "Marțian Negrea" un echipament multifuncțional pentru susținerea activității educaționale.

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page