Şcoala Gimnazială Costești este o şcoală generală mare care dispune în subordine trei grădinițe și o altă școală primară.
Elementele care contribuie la realizarea imaginii școlii sunt oferta educațională, conduita și rezultatele personalului didactic, baza materială, după cum elementele care diferențiază o școală de o altă școală sunt baza materială a școlii, numărul mare de copii din grupuri vulnerabile, educația părinților, condițiile de trai.
Pentru un elev, educația poate fi oportunitatea de dezvoltare, pentru altul este șansa de a-și dovedi respectul de sine sau de a câștiga respectul celorlalți; implicit, în aceste cazuri, rezultatele sunt remarcabile, profesorii sunt mulțumiți, iar prestigiul școlii crește.
"Suntem sensibili la nevoile și interesele elevilor noștri, ne străduim să facem orice este mai bun pentru ei. Clasele noastre NU sunt omogene. Vorbim despre copiii din familii sărace sau copiii cu părinți care nu numai că nu îi pot ajuta la teme, dar nici nu se implică în viața școlii. Pe de altă parte, vorbim despre elevii din minoritatea romă, cu părinți migranți, care înregistrează lacune și absentează nejustificat. În aceste condiții, ne adaptăm la nevoile lor diferite: participăm la olimpiade și concursuri școlare cu elevii superior dotați.
Facem eforturi pentru a le asigura elevilor tot confortul. Ne bucurăm de sprijinul Primăriei Costești, care mereu ne-a ajutat financiar, în limita fondurilor disponibile, drept dovadă fiind proiectul de renovare „Împreună construim oameni!”, implementat anul trecut, proiect co-finanțat de Primăria Costești și de BOOKLAND România - ONG căruia îi mulțumim pentru sponsorizări.
În ceea ce privește mijloacele digitale de care am avea nevoie pentru a crea lecții atractive, interactive, captând interesul elevilor, la ore, dispunem de două videoproiectoare și de câteva tablete rămase funcționale din perioada pandemiei. Tot anul trecut, am depus și am și câștigat un proiect care să permită dotarea tuturor claselor cu videoproiectoare, laptopuri pentru profesori și elevi, dar nu am primit finanțare, din păcate.
Așadar, chiar dacă suntem din mediul rural, ne străduim, pe de o parte, să reducem alfabetismul funcțional și să facem performanță - pe de altă parte. Ne dorim promovabilitate crescută la evaluarea națională, absenteism diminuat, motiv pentru care promovăm o educație incluzivă și susținem egalitatea de șanse." Florentina Preda - director Școala Gimnazială Costești
Școala Gimnazială "Costești", jud. Buzău
Prin organizarea evenimentului “Gândirea Rațională Vs. Gândirea Irațională – Cum facem față situațiilor cotidiene”, Fundația CCU va dona Școlii Gimnaziale "Costești" un echipament multifuncțional pentru susținerea activității educaționale.
Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!
Cum ne poți contacta?
Personal
Strada Progresului 134-138, Sector 5, București