top of page

100 de Elevi Orientați în Carieră

Consilierea este oferită GRATUIT de Fundația CCU! 

100-de-Elevi-Orientati-in-Cariera (1).jpg

Ești în ultimii ani la liceu și încă nu te-ai hotărât către ce profesie să te îndrepți ?

Profesia este esențială pentru viața ta! Alege informat!

Fundația CCU vine în sprijinul tău prin Proiectul
"
100 de Elevi Orientați în Carieră”!

Profesia este rezultatul alegerilor pe care le facem în plan educațional. Prin profesie avem acces la un loc de muncă dintr-un anumit domeniu, iar suma experiențelor noastre profesionale reprezintă cariera pe care o construim.

Psihologii au identificat trei categorii de situații cu care se confruntă adolescenții:

  • știu în principiu care este domeniul ce i-ar interesa, dar au nevoie de o validare;

  • sunt interesați de mai multe domenii, dar nu știu care li s-ar potrivi cel mai bine;

  • nu au idee în ce domeniul ar vrea să profeseze.

100 de elevi orientati in cariera- Comunitatea CCU.jpg

Noi, Fundația CCU, îți oferim accesul la instrumente cu ajutorul cărora să te cunoști, facilitându-ți procesul de identificare a domeniului de activitate potrivit ție, precum și a profesiei care în care ai potențial să performezi.

Testarea psihologică pentru orientarea în carieră te poate ajuta să iei decizii într-un mod informat și astfel, să eviți situațiile în care renunți la facultate sau să ajungi să profesezi într-un domeniu care nu ți se potrivește / nu-ți place.

Te rugăm să citești și Regulamentul de participare accesând acest link:

Regulament Proiect 100 de Elevi Orientați în Carieră.

I. Dacă la data înscrierii în Proiect:

1. Ai împlinit 16 ani,
 

2. Ești elev la liceu în clasa a X-a sau a XI-a, anul școlar 2021 - 2022, sau vei fii elev în clasa a XI-a sau a XII-a în anul școlar 2022 - 2023, fapt ce îl poți dovedi cu adeverința eliberata de liceul tău sau copie a carnetului de elev vizat la zi,și
 

3. Vrei să afli domeniul în care ai cele mai multe șanse să excelezi folosindu-ți atuurile personale,

urmează pașii de mai jos pentru a te înscrie în Proiectul Fundației CCU "100 elevi orientați în carieră” („Proiectul”), care îți va oferi șansa să-ți afli gratuit profilul vocațional.

 

II. Pentru înscriere vei completa Formularul de înscriere de mai jos cu toate informațiile solicitate, fiind răspunzător pentru introducerea unor informații false:

Pentru finalizarea înregistrării folosim procedura numită Double Opt-In, adică, după înregistrare îți trimitem un mesaj la adresa de e-mail menționată în cererea de înscriere, prin care îți vom solicita acordul de înregistrare și prelucrare a datelor tale personale, acord ce se va exprima prin accesarea link-ului transmis odată cu mesajul.

 

Te avertizăm că în lipsa acordului tău, nu vom putea prelua datele transmise, și astfel nu vei fi inclus în Proiect.

Prin înscriere îți vei lua angajamentul că vei parcurge toate etapele necesare: participarea la conferința online de deschidere a proiectului, completarea testelor de evaluare, participarea la conferința online de prezentare a modului de interpretare a rezultatelor, iar la final, comunicarea unui feedback Fundației CCU.

 

  1. Ulterior înscrierii, vei transmite pe adresa de e-mail office@fundatiaccu.ro, în copie, adeverința eliberata de liceul al cărui elev ești, a carnetului de elev vizat la zi, din care să reiasă Liceul, profilul și anul de studiu. În contextul pandemic te informăm că liceele eliberează aceste adeverințe inclusiv pe e-mail, printr-o solicitare pe care o vei face la secretariatul liceului (numărul de telefon al secretariatului îl găsești sigur pe site-ul liceului sau pe internet). Sună și îți vor comunica ce ai de făcut pentru a obține adeverința. Îți recomandăm să soliciți adeverința chiar înainte de a completa formularul de înscriere, pentru că este un document esențial pentru ca tu să fii inclus în Proiect.

Actele solicitate pot fi transmise doar scanate, nu fotografiate, sunt foarte multe aplicații pentru scanare documente pe care le găsești în App Store sau Magazin Play.

 

Nu uita: atât înscrierea cât și transmiterea documentelor trebuie efectuate on-line cât mai repede începând cu data de 16.05.2022, ora 10:00, sesiunea fiind deschisă până se completează numărul de candidați necesari, dar NU mai târziu de 19.06.2022, ora 18:00, fiind invalidă orice înscriere efectuată după data limită.

Fundația CCU dorește ca, din fiecare județ al țării, să orienteze în carieră câte 2 elevi, iar din București 18 elevi.  Dacă numărul de înscrieri pe un județ, după data / ora limită, nu va acoperi numărul de locuri alocate, locul/locurile libere se va/vor reporta către județele/municipiul București care au cele mai multe înscrieri, proporțional cu numărul de locuri alocate.

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page