top of page
Copiii din mediul rural au nevoie de resurse moderne pentru educație.
WhatsApp Image 2024-02-15 at 08.58_edited.jpg

Şcoala Gimnazială ”Constantin Moscu” Izvoru Berheciului, școală inclusă în categoria şcolilor defavorizate din judeţul Bacău, se află în partea de nord-est al județului, la o distanță de 30 de km de orașul Bacău.

Grădiniţa cu Program Normal Izvoru Berheciului a fost construită în anul 1973, iar ultima renovare a fost în anul 2008. În clădire funcționează grădinița și biblioteca din comună.

În cadrul grădiniței funcționează 2 grupe cu 33 de preșcolari astfel:

  • 15 preșcolari - nivel II (5-6 ani);

  • 18 preșcolari - nivel I (3-4 ani).

Activitățile pe care le desfășurăm implică și jocuri sau conținuturi în format digital. Grădinița dispune de un laptop și un calculator. Ne dorim să putem avea continuitate în desfășurarea activităților cu suport digital pentru că un videoproiector, o tabla interactiva ne  vor ajuta să folosim și platforme digitale precum wordwall.net sau learningapps.org., dar și o imprimantă multifuncțională (wi-fi).

 

Este bine știut că dacă facem zi de zi activități cu copiii precum jocuri, prezentări PPT sau vizionări filme educative, sprijinim dezvoltarea armonioasă a copiilor și în concordanță cu nevoile societății actuale de digitalizare.

Dotarea grădiniței cu aceste echipamente ar contribui la desfășurarea eficientă a activității didactice.


Grădinița va asigura un mediu ofertant cultural și educativ propice pentru dezvoltarea armonioasă și echilibrată a copiilor de la vârste fragede. Utilizarea tehnologiei ne permite :

  • afișarea informațiilor într-un mod jucăuș, ceea ce provoacă interes copiilor;

  • contribuie la percepția și o mai bună memorare a materialului;

  • prezentările și clipurile ne permit să arătăm momente din lumea reală în timp scurt (creșterea unei flori, reproducerea unor sunete,etc);

  • să simulăm situații din viața reală( zbor rachetă, inundații, cutremur, efectele poluării);

  • combinația audio/video/animație într-o singură prezentare ajută la cantitatea de informații primite de copii;

  • dezvoltă alfabetizarea informațională;


Integrarea noilor tehnologii în educație au scopul de a influența pozitiv rezultatele procesului instructiv - educativ și de a îmbunătăți performanțele copiilor.

                     

Sprijinul din partea familiilor copiilor este unul redus având în vedere că multe familii au copii atât la preșcolar cât și la primar sau gimnaziu. Părinţii preșcolarilor sunt în general persoane cu studii medii şi cu venituri modeste, şomeri,  persoane cu venitul minim garantat sau care lucrează ca zilieri ori lucrători sezonieri, neavând venituri sigure şi stabile( un procent de 67% dintre copii beneficiază de tichetul social).

O educație de calitate, adecvată nevoilor copiilor din mediul rural, este un instrument extrem de eficient pentru a combate sărăcia, cu rezultate pe termen lung care depășesc cu mult costurile.

Copiii sunt nerăbdători sa învețe cu suport digital și dacă aveți bună vointa, vă rugăm să ne sprijiniți! Oana Naforniță - director Gradinița Berheciului

 

Aducem în atenția dumneavoastră câteva dintre problemele pe care le-am sesizat în cadrul Grădiniței cu Program Normal, Izvoru Berheciului:

1. Recondiționarea / refacerea acoperișului;

2. Refacerea instalației electrice;

3. Lucrări interioare de consolidare a clădirii interior/exterior;

4. Fosa septică( comună cu dispensarul uman din localitate) reprezintă o problemă a grădiniței.

5. Organizarea și amenajarea curții de joc.

Colaj-copii.jpg

Prin organizarea evenimentului “O școală fără Bullying: Ghid practic pentru părinți și profesori”, Fundația CCU va dona Grădiniței cu program normal "Berheciului" un echipament multifuncțional pentru susținerea activității educaționale.

Haide să ducem povestea lor mai departe și să aducem un zâmbet copiilor de azi, ce reprezintă viitorul de mâine!

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page