top of page

mie., 10 mai

|

București

Workshop de Puericultură -noțiuni introductive

Venirea pe lume a unui bebeluș este un motiv de bucurie pentru toată familia, începând cu părinții, frații, bunici, însă poate fi în acelaș timp și o mare provocare pentru membrii familiei.

Nu mai este posibilă înregistrarea!
Vezi alte evenimente
Workshop de Puericultură  -noțiuni introductive
Workshop de Puericultură  -noțiuni introductive

Ora și Locația

10 mai 2023, 18:00 – 20:00 EEST

București, Strada Progresului nr. 134-138, București 052034, România

Despre Eveniment

Atunci când un nou membru apare în familie, viețile noastre capătă un nou sens. Venirea pe lume a unui bebeluș este un motiv de bucurie pentru toată familia, începând cu părinții, frații, bunicii, însă poate fi în același timp și o mare provocare.

Oare suntem pregătiți întru totul să-i oferim celui mic îngrijirea și confortul de care are nevoie atunci când vine pe lume, mai ales dacă este primul copil ?

Este important ca înainte să-și țină nou-născutul în brațe, părinții să dobândească o serie de cunoștinte și deprinderi, care să le ușureze adaptarea la noua situație și să nu pună în pericol sănătatea sau viața copilului.

Așadar, dragi părinți, bunici și bone, vă invităm să fiți alături de noi pe data de 10.05.2023, de la ora 18:00, la Workshop-ul de Puericultură – noțiuni introductive  - care va avea loc la Sediul Fundației CCU Strada Progresului, nr. 134-138, Sector 5, București.

Trainer în cadrul evenimentului fi doamna Amelia Dan - medic primar pediatru – care îți va fi ghid în cea mai frumoasă călătorie a vieții tale în calitate de părinte.

Taxă de participare: 60 de lei

🔻Înscrierea la workshop se face prin rezervarea unui loc din secțiunea de mai jos REZERVĂ 1 LOC și accesarea butonului Finalizează Comanda❗️

Avem rugămintea ca la eveniment să prezentați dovada înscrierii la recepție.

📌Evenimentul va fi găzduit la sediul Fundației CCU – Strada Progresului, nr 134-138, Sector 5, București, Sala Mihai Eminescu.

Prin achitarea taxei de participare susții Fundația CCU în Proiectul său “ Digitalizarea Școlilor” prin care dorim să achiziționăm o imprimantă  pentru Școala Gimnazială Câlnic, jud. Alba. O parte din valoarea totală obținută în urma evenimentului va fi folosită pentru susținerea cazului de mai sus.

🎯Mai multe informații despre Proiectul nostru și Școala Gimnazială Câlnic, jud. Alba  - AICI.

✅Cui i se adreseaza cursul de puericultură ?

Așa cum am precizat în descrierea cursului, acesta este adresat viitorilor părinți.

De asemenea, bonele care vor avea în îngrijire nou-născuți și sugari sunt invitate să participle la curs pentru a-și însuși minime cunoștinte sau noțiuni care să le ajute să observe și să semnaleze părinților, eventualele probleme ale nou-născutului și sugarului.

Bunicile care sunt implicate activ în creșterea noului-născut și sugarului sunt binevenite. Informațiile pe care le vor primi la curs le vor ajuta să limiteze situațiile contradictorii, cu părinții.

La acest curs pot participa și elevi ai școlilor de asistenți, care doresc să știe mai multe despre profesia de asistent în pediatrie.

În același timp, sunt bineveniți și studenți ai facultății de medicină care vor să-și aprofundeze cunoștințele despre nou-născut, sugarul mic și despre evoluția acestora.

✅Cui nu i se adreseaza cursul de puericultura?

Acest curs nu are incompatibilități obligatorii ci doar conjucturale. Pot fi în această situație anumite categorii de persoane, care necesită consiliere specială și personală.

Cursul de puericultură nu se adresează viitorilor frati sau surori, chiar dacă aceștia sunt la o vârstă rezonabilă de înțelegere. Dincolo de incapacitatea de a procesa informațiile primite, prezența acestora va perturba întreaga activitate propusă.

✅Ce competență vei dobândi după terminarea cursului ?

La sfârșitul cursului, viitorii părinți vor conștientiza creșterea nivelului de încredere față de imensa responsabilitate ce le va reveni, aceasta, datorită fluxului de informații din cunoștințele și expertizei trainer-ului.

Însușirea unor abilități și perfecționarea unor deprinderi exclusive, îngrijirii, creșterii și dezvoltării corespunzătoare a persoanei care va îngriji sugarul.

Gestionarea corespunzătoare a situațiilor normale precum, alăptatul, îmbrăcatul, plânsul, îmbăiatul și toaleta zilnică.

Stabilirea unui echilibru emoțional în dublu sens, părinte –copil, copil- părinte, esențial procesului de creștere și dezvoltare a copilului.

✅Descriere generală a cursului de puericultura

Cursul de puericultură conține informații necesare pentru viitorii părinți. Totodată se adresează și bunicilor sau bonelor care au în grija nou-născuți și sugari.

Acesta începe cu informații, pentru mame, despre protocolul terapeutic pe care îl aplică asistenta de neo-natologie și medicul neo-natolog în sala de nașteri, imediat după venirea pe lume a nou-născutului.

Conține detalii despre manevrele obligatorii ce se efectuează, medicația și evoluția alimentației, în cele 3 zile pe care mamele le vor petrece cu bebelușul, în maternitate.

De asemenea, părinții vor fi sfătuiți să citească datele din biletul de externare al nou-născutului și instruiți cum să le interpreteze.

Alimentația este un capitol important în cadrul cursului. Astfel, vă fi încurajată alimentația naturala iar viitoarele mame vor primi informații detaliate referitoare la declanșarea secreției lactate, modalitatea de alimentație și sfaturi practice, care le vor fi de folos în momentul în care ajung acasă cu nou-născutul.

În cadrul cursului se insistă pe manevre de poziționare a sugarului, de îmbrăcare și fixare a pampersului.

Baia și toaleta după baie sunt alte capitole importante.

Toate acestea vor fi demonstrate practic, iar părinții vor fi invitați să participle activ.

Evident, întâlnirea cu viitorii părinți vă fi interactivă, cu întrebări și răspunsuri, pentru o lămurire cât mai bună a acestora și pentru ca, evenimentul important ce va urma, să îi găsească cât mai pregătiți.

👩‍🏫Despre trainer

“Numele meu este Amelia Dan. Am absolvit Facultatea de Pediatrie din București în anul 1989 și am parcurs toate etapele profesionale până la medic primar pediatru din 1999. Din anul 1995 până în present îmi desfășor activitatea în cadrul Secției de pediatrie a Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicina Preventiva, din București.

În ceea ce privește Cursul de puericultură, precizez că am început prezentarea în anul 2010 și am ajuns la actualul format, actualizându-l și adapându-l continuu.

De-a lungul carierei am participat la numeroase congrese și conferințe de pediatrie precum și cursuri de specialitate.

În calitate de consultant am colaborat cu,, Revista Baby’’, Asociația Samas, în proiectele ,,Sănătos de mic” și ,,Fiecare pui cu lăpticul lui”.

Actualmente sunt consultant în nutriție pentru Apta Nutricia, prezentând numeroase webinarii și activând pe platforma cu întrebări .

În aceeași calitate am răspuns invitației Antena 3, în cadrul emisiunii ,,SFAT DE SĂNĂTATE”.

Având în vedere întreaga expertiză deținută, consider că pot fi de un real folos grupului tintă , viitorilor părinți.” Amelia Dan – Medic primar pediatru.

✅Structura cursului de puericultură:

· Fișa de externare a nou-născutului;

· Alimentația nou-născutului;

· Manevrarea sugarului și pozițiile de siguranță;

· Baia nou-născutului;

· Toaleta după baie a nou-născutului și a sugarului mic.

🎬Agenda Evenimentului

Ora 18:00 - Primirea Invitaților

Ora 18:00 - 19:00 - Workshop prima parte

Ora 19:00 - 19:20 - Coffe Break

Ora 19:20 - 20:00 - Workshop partea a doua

Vă așteptăm! :)

Rezervă 1 Loc

  • Eveniment cu prezență fizică

    Rezervă 1 loc, apoi accesează butonul Finalizare! https://docs.google.com/document/d/1PXmwU5WFH4RwDUMHhVC-umqk8OUAW3kC/edit?usp=share_link&ouid=104035321272262474748&rtpof=true&sd=true

    60,00 RON
    Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie Evenimentul

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page