Înlocuirea Pedepselor în Educație
mar., 07 mai
|București
În data de 07.05.2019 a avut loc Seminarul “Înlocuirea Pedepselor în Educație. Cu ce înlocuim pedepsele copiilor în educație?” eveniment organizat GRATUIT, de către Fundația Competenți, Corecți și Utili.
Ora și Locația
07 mai 2019, 17:30 – 20:30
București, Strada Progresului 134, București, Romania
Despre Eveniment
Speaker-ul acestui seminar a fost Mirela Horumbă- psiholog autonom practicant, MD, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu certificare internaţională în metoda Feuerstein Instrumental Enrichment ( FIE ), programul Kids Skills şi trainer Circle of Security.
Cu ce înlocuim pedepsele copiilor în educație?
Trăim vremuri grele și pentru copii, și pentru părinți. Contextul în care se desfășoară copilăria s-a schimbat, astfel că este nevoile ca lecțiile de viață să fie predate folosind inteligența emoțională la cote mai ridicate. Dificultatea părinților constă în faptul că ei nu au avut astfel de modele pe care să le urmeze.
Schimbările rapide ce au loc condițiile de viață moderne, atât sociale cât și economice, apariția tehnologiei și mai ales elementele de psihologia copilului care trebuie cunoscute și aplicate încă de la început de către părinți, ne fac adesea să folosim metode de educație care produc pe termen lung serioase daune psihologice copilului.
Nu ne mai putem permite să facem educație „după ureche” atât timp cât neuroștiințele arată că multe din paradigmele tradiționale de creștere și educare a copiilor s-au dovedit a fi greșite. Competențele parentale se învață și nu este nici un impediment că nu te-ai născut învățat pentru rolul de părinte, atât timp cât renunți la ignoranța și rămâi cu mintea deschisă către noile descoperiri care se fac într-un ritm destul de alert.
Astfel, devine o necesitate să cunoști metode funcționale, validate științific despre ceea ce este de făcut atunci când în relația părinte-copil apar tot felul de provocări.
Acest seminar a urmarit să arate felul practic în care putem face educație corect fără a folosi pedepse, ce putem pune în loc, astfel încât copilul să fie beneficiarul lecțiilor de învățare, nu al resentimentelor.
Ca obiective de învățare:
- Conștientizarea emoțiilor copilului;
- Autoreflecția părintelui determină tipul reacției potrivite sau nu;
- Ascultarea empatică și validarea sentimentului;
- Verbalizarea emoției ajută la depășirea ei;
- Căutarea unei soluții și stabilirea de limite.
Educația psihoemoțională a părinților determină calitatea relației pe care o construiesc cu copiii lor. Nu poți câștiga un joc dacă nu îi cunoști regulile. Copiii au nevoie de părinți informați corect, care să îi ajute să își dezvolte atât mintea, cât și sufletul. Sentimentul că ești important pentru familia ta, că ești înțeles și ajutat să îți reglezi emoțiile te va însoți toată viața și te va sprijini atunci când vei avea nevoie.
Mirela Horumbă este absolventă a programului masteral “Psihodiagnoză, psihoterapie experienţială unificatoare (PEU) şi dezvoltare personală”, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti.
Autoare a programului înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci din România „Busola părinţilor”, bazat pe certificările internaționale în metoda finlandeză Kids Skills , cu elemente din ”Circle of Security”şi Feuerstein Instrumental Enrichment;
Fondatoarea Clubului de Carte pentru Cadre Didactice și trainer ateliere de stare de bine pentru părinți și cadre didactice, activitatea Mirelei Horumbă urmărește să susțină echilibrul și calitatea relației pe care părinții o construiesc cu copiii lor.
Vă invităm să urmăriți înregistrarea evenimentului pe canalul nostru de Youtube!
Cum ne poți contacta?
Personal
Strada Progresului 134-138, Sector 5, București