Curiozitatea – culoarea perfectă în viața copilului tău
mie., 16 dec.
|Webinar
În data de 16 decembrie 2020 a avut loc Webinarul „Curiozitatea – culoarea perfectă în viața copilului tău”, eveniment organizat GRATUIT, de către Fundația Competenți, Corecți și Utili.
Ora și Locația
16 dec. 2020, 18:00 – 20:30
Webinar
Despre Eveniment
Cu toții ne dorim să avem copii împliniți și fericiți și se pare că cei mai mulți dintre noi, considerăm că un copil curios, dornic să învețe, are mai multe șanse de a reuși în viață. De aceea, suntem în căutare de soluții prin care să ajungem să ne vedem copiii citind cărți, limitând timpul dedicat jocurilor online sau căutând pasionați informații care să le lărgească orizontul cunoașterii.
Te așteptăm să vezi Webinarul înregistrat - „Curiozitatea – culoarea perfectă în viața copilului tău”, unde împreună cu Alexandru Căruntu și Andi Beldianu, amândoi traineri și coachi specializați în lucrul cu adulții, iar Andi și cu grupurile de copii, participanții vor învăța noi metode prin care să le stârnească curiozitatea copiilor, dar mai ales vor conștientiza care este rolul lor ca părinte /adult în relația cu copilul lor.
Link-ul de acces la înregistrare este următorul: https://www.youtube.com/watch?v=1lp_Zc4zbGs&t=3s .
Cui i s-a adresat webinar-ul?
- Părinților de copii (ideal copii de până în 10 ani, dar nu suntem atât de stricți);
- Bunicilor – care se îngrijesc frecvent de nepoți;
- Toți cei care contribuie activ la creșterea unui copil, „pe bucățele”;
- Oricui vrea să își aducă aminte cum este să te simți dornic să explorezi lumea și să dezlegi enigme.
Cui nu i s-a adresat webinar-ul?
- celor care consideră că educatoarea, profesoara sau oricine altcineva sunt primele persoane / instituții responsabile în dezvoltarea copilului tău.
Descrierea detaliată a temei:
Toți părinții, fără excepție, își doresc pentru copiii lor o viață împlinită și fericită, ferită de griji sau probleme. Surprinzător, același lucru și-l doresc și copiii, dar pentru ca ei nu au experiența noastră de viața, de când se nasc, de când încep să meargă de-a bușilea ori fac primii pași, copiii manifestă o curiozitate vie. De parcă toți se numesc Columb ori James Cook, copiii sunt extrem de dornici să cunoască lumea, să o exploreze și să testeze…TOT.
Explorarea vine la pachet cu asumarea de riscuri așa că apar foarte curând doua tabere: pe de o parte părinții și bunicii într-o tabără, preocupați de siguranța copilului, iar în tabăra cealaltă – este copilul.
Comunicarea dintre cele doua tabere este complexă, continuă și chiar contradictorie. Amintiți-vă doar de cele 400 de întrebări “de ce” adresate zilnic, precum și răspunsurile la aceste întrebări … Cel mai mare pericol este ca, în cadrul acestei comunicări, din partea părinților și bunicilor să apară câteva mesaje care se repetă constant și în timp, mesaje ce au un impact asupra dezvoltării copilului. „Nu!” „Stai cuminte!” „Lasă prostiile alea în pace” și printre cele mai toxice este, de departe - “La ce îți folosește?”.
Daca vă întrebați ce anume omoară curiozitatea copilului, atunci aceste mesaje joacă un rol determinant – așa că de-a lungul celor 2 ore de webinar, vom găsi soluții pentru a resuscita curiozitatea copiilor, dându-le voie să fie avizi de cunoaștere și știință.
Pe parcursul webinar-ului au fost atinse următoarele aspecte:
- Care vor fi cele mai cerute joburi ale viitorului;
- Cât de curios ești tu, ca părinte, dar și copilul tău;
- Inamicii vs. salvatorii curiozității;
- Metode practice prin care să ți stârnești curiozitatea copilului;
- Totul asezonat într-o multitudine de culori, și chiar umor, în contextul mai larg al nevoilor psihologice ale copilului și al abilităților cheie necesare în viață.
Cu ce au plecat acasă cursanții?
Răspunsuri la întrebări relativ „simple”: Care este rolul meu ca părinte? Ce pot să fac pentru a-mi ajuta copilul să rămână curios toată viața? Dar și care pot fi metodele potrivite prin care să poți face primii pași (sau următorii pași) pentru a le (re)da pasiunea de a învăța și de a cunoaște.
DETALII TRAINER / organizație
"Sunt Alexandru Căruntu și sunt trainer de dezvoltare personală și coach. De asemenea sunt părintele a 2 copii, cu vârsta de 11 și 13 ani pentru care am căutat și am găsit metode de a le păstra curiozitatea vie. Experiența mea profesională acoperă domeniile vânzări, management și dezvoltare personal, iar în ultimii 18 ani am căpătat o bogată experiență de lucru cu adulții, având ca principală preocupare găsirea mijloacelor prin care oamenii să se deschidă și să își găsească motivația de a învăța, de a acumula cunoștințe și abilități noi, cu scopul final ca viețile lor să fie mai pline, să aibă mai mult sens.
“Sunt Andi Beldianu și sunt trainer de parenting creativ și coach & mentor de dezvoltare personală. Sunt părintele a 4 copii și tatăl al unuia. Luca, 17 ani, Ana 14 ani, Matei 11 ani și Mara 10 ani sunt cei mai buni antrenori de parenting pe care îi am în această viață. Deși formarea mea în parenting se bazează pe principiile psihologiei adleriene și a mentorilor mei în parenting, consiliere de familie și de cuplu pe care i-am întâlnit de-a lungul ultimilor 11 ani în cadrul formărilor profesionale, copiii mei sunt cei care îmi oferă oportunitățile, provocările și creativitatea de a fi un părinte conectat, capabil, care contează și plin de curaj. Și le sunt recunoscător pentru prezența lor în viața mea în fiecare moment.
În cadrul Centrului Adler, al cărui co-fondator sunt, am dezvoltat primul program de formare de facilitatori de parenting, în paralel cu lucrul direct cu părinții în ateliere și cu copiii în ateliere, tabere și cu copiii și părinții în evenimente de weekend. Conceptul de Parenting Creativ vine din dorința de a contribui la nivel de educație în societate și de a sprijini părinții și educatorii atât în înțelegerea principiilor fundamentale ale creșterii copiilor cât și a soluționării situaților specifice fiecărui copil în parte, ca univers unic, creativ și plin de resurse”.
Cum ne poți contacta?
Personal
Strada Progresului 134-138, Sector 5, București