top of page

mie., 08 mai

|

Live Online

Cum să susții emoțional Adolescenții pentru Examen

Observi des că adolescentul tău nu se poate concentra și îți dă senzația că nu-i pasă că vine examenul?

Nu mai este posibilă înregistrarea!
Vezi alte evenimente
Cum să susții emoțional Adolescenții pentru Examen
Cum să susții emoțional Adolescenții pentru Examen

Ora și Locația

08 mai 2024, 18:30 – 20:30 EEST

Live Online

Despre Eveniment

Ești părinte sau adolescent și îți faci griji că vine examenul?

Vrei să știi ce să faci ca să fii în cea mai bună formă la examen? Soluția este să știi ce ai de făcut pentru a deveni cea mai bună variantă a ta! Observi des că adolescentul tău nu se poate concentra și îți dă senzația că nu-i pasă că vine examenul?

Tu, ca părinte, simți că vrei să-l ajuți, iar el parcă nu vrea să facă prea mult efort... Te enervezi că nu înțelegi ce se petrece cu el/ea, iar tu efectiv ai obosit și te simți neputincios în timp ce încerci din răsputeri să-l/o ajuți?

Tu, ca adolescent, vrei să afli ce anume te ajută pentru a-ți crește capacitatea de a reda la maxim în timpul examenului tot ce știi, fără să te copleșească emoțiile și să-ți amintești fără efort tot ceea ce ai învățat?

De asemenea, vrei să afli care sunt factorii care îți pot sabota motivația și voința pentru a învăța și a-ți menține o stare de spirit productivă?

Pot fi factori multipli atât psihologici, cât și fiziologici care concurează la această stare, dar unul dintre factorii omniprezenți în societatea modernă este sindromul de oboseală cronică, problemă care deseori este interpretată greșit ca lene, dezinteres sau lipsă de respect.

Ei bine, avem o soluție pentru tine, părintele implicat 100% alături de copilul tău.

🎯Te invităm la Webinarul GRATUIT "Cum să susții emoțional Adolescenții pentru Examen?", din data de 08.05.2024, de la ora 18:30, ce își propune să ofere celor interesați, atât adolescenți, părinți, bunici, profesori, instrumentele și cunoștințele necesare pentru a vă ajuta să evitați rezultate mai mici decât ați putea obține conform capacităților voastre intelectuale.

Înscrierea la webinar se face prin rezervarea unui loc din secțiunea de mai jos REZERVĂ 1 LOC și accesarea butonului Finalizează Comanda❗️

🎬Webinarul se va ține live online pe platforma ZOOM și este GRATUIT.

✅Oboseala cronică poate fi rezultatul mai multor situații:

· Ori aportul de ENERGIE furnizat din (somn nocturn de calitate, alimente hrănitoare, hidratare corectă, expunere zilnică la lumina soarelui și efort fizic) este redus în comparație cu NEVOILE...

· Ori aportul de energie este normal, dar consumul de energie este exagerat.

· Ori și aportul este mic, iar consumul este prea mare. Mai există și situația în care există pierderi sau energie sechestrată pe care o putem resimți ca pe o tensiune interioară.

Vom discuta despre obiceiuri sănătoase care ne cresc cantitatea de energie pozitivă și viteza de reacție și procesare a informațiilor primite, dar și despre obiceiuri care ne storc de energie și ne lasă cu "creierul în pana" când avem mai mare nevoie de ea...

Vom discuta despre alegeri constructive sau mai puțin constructive, în ceea ce privește stilul de viață, ce cuprinde mai multe aspecte începând de la alimentație, calitatea somnului, supraexpunerea la ecrane și rețele de socializare, filme, până la consumul de tutun și droguri.

👩‍🏫Alături de noi va fi doamna doctor  Gianina Manea - medic primar dermatovenerolog și nutriționist cu o vastă experiență în domeniu – de la care vei descoperi informații teoretice și practice despre importanța somnului, alimentației și impactul acestora asupra sănătății mintale și emoționale a adolescenților, astfel încât să creăm un mediu școlar mai sănătos și mai echilibrat.

Vei experminata o incursiune de aproximativ 2 ore în care vei afla care sunt factorii declanșatori și factorii care mențin elevilor incapacitatea de a fi atenți sau de a procesa informația livrată în timp real și predispoziția spre procrastinare, atacuri de panică sau depresie.

Deținând aceste informații, vei putea fi alături de adolescentul tău nu doar într-un mod empatic, ci și într-un mod constructiv, venind cu soluții practice.

Pe scurt... Noi putem deveni o mai bună variantă a noastră, dacă atât fiziologic, cât și psihologic, suntem echilibrați.

Să nu uităm că suntem chimie, adică hormoni, apă, substanțe nutritive, deșeuri rezultate din arderile celulare, și toate acestea ne schimbă funcționalitatea creierului și a fiecărui organ în parte, starea de spirit, dispoziția, capacitățile cognitive și de menținere a voinței... pentru că de fapt VOINȚA = ENERGIE.

✅De ce este util să participi la acest eveniment?

Scopul este ca atât părinții, cât și profesorii să dețină aceleași informații corecte și utile pentru a putea coopera eficient cu adolescenții, arătându-le acestora că știu și înțeleg ce se întâmplă cu ei.

✅Subiecte abordate în cadrul webinarului:

• Ce este Stresul în mod real? Care este diferența între Stresul Obiectiv și cel Subiectiv?

• Care sunt nevoile fundamentale foziologice și psihologice care, dacă ne sunt asigurate (sau ni le asigurăm conștient singuri), ne cresc capacitatea de adaptare la factorii stresori obiectivi și dispar factorii subiectivi pentru că ne crește rezistența la stres.

• Legătura dintre Sănătatea Intestinului și Sănătatea Mintală (Insomnie, Depresie, Anxietate).

✅Cui i se adresează acest eveniment și la ce ajută?

Evenimentul se adresează atât părinților, bunicilor, copiilor, cât și profesorilor. Scopul este de a le oferi instrumentele și cunoștințele necesare pentru a înțelege și a gestiona mai eficient problemele de sănătate fizică, mintală și emoțională ale elevilor.

În final, acest eveniment ajută pe toată lumea, contribuind la îmbunătățirea relațiilor dintre noi și calitatea vieții noastre, prin reducerea stresului asociat interacțiunii cu adolescenții și prin promovarea unui mediu familial și școlar mai pozitiv și mai sănătos.

👨‍🎓Profesori și părinți informați, elevi cooperanți și responsabili!

Adulții vor pleca acasă cu informații valoroase despre modul în care cantitatea și calitatea somnului influențează rețelele de recompensă din sistemul limbic, responsabile de nevoia exagerată de zahăr, grăsimi nesaturate, alcool, tutun și droguri neacceptate social. De asemenea, vor învăța despre impactul somnului și al alimentației asupra memoriei, discernământului și a sănătății mintale în general. Se va discuta, de asemenea, despre existența și importanța axei intestin-creier, care gestionează emoțiile și impactul său asupra sănătății emoționale și cognitive a adolescenților.

👩‍🏫Despre Trainer: Manea Gianina

Manea Gianina este medic primar dermatovenerolog cu o vastă experiență în domeniu, lucrând la CMI dr. Manea Gianina. Cu o pregătire complementară în nutriție și o diplomă de formator eliberată de Ministerul Educației și Cercetării, Manea Gianina aduce expertiză și cunoștințe interdisciplinare în domeniul psiho-imuno-endocrinologiei și influența stilului de viață asupra sănătății mintale și emoționale. 

Am făcut voluntariat și am vorbit despre bolile cu transmitere sexuală pentru adolescenți (începând cu cls. a VII-a până la cls. a XII-a) în cadrul bibliotecii Nicolae Bălcescu din sectorul 4 București și în cadrul Colegiului Șc. Centrală București. Prezentări pentru părinți și elevi despre legătura dintre Neuroplasticitatea Creierului și Comportament (Tulburare de atenție și Bullying). Voluntariat alături de echipa Itsy Bitsy pentru promovarea STILULUI DE VIAȚĂ SĂNĂTOS la copii...

Vino alături de noi pentru o experiență de nota 10 și bucură-te de succes alături de copilul tău!😊

Rezervă 1 Loc

  • Webinar Live

    Rezervă 1 loc, apoi accesează butonul Finalizare!

    0,00 RON
    Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie Evenimentul

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page