top of page

vin., 09 iun.

|

București

BANCNOȚILĂ ȘI MĂRUNȚILĂ -Piesă de teatru de educație financiară pentru copii

Bancnoțilă și Mărunțilă este o poveste scrisă de Roxana Bucur transpusă în piesă de teatru și interpretată de trupa Miniricii.

Nu mai este posibilă înregistrarea!
Vezi alte evenimente
BANCNOȚILĂ ȘI MĂRUNȚILĂ -Piesă de teatru de educație financiară pentru copii
BANCNOȚILĂ ȘI MĂRUNȚILĂ -Piesă de teatru de educație financiară pentru copii

Ora și Locația

09 iun. 2023, 18:00 – 19:00 EEST

București, Strada Progresului nr. 134-138, București 052034, România

Despre Eveniment

Educația financiară este esențială pentru copii. Prin povești putem să le transmitem principii sănătoase despre prosperitate și bani. Povestea lui Mărunțilă și Bancnoțilă este perfectă în acest sens.” Roxana Bucur

🎭Așadar vă așteptăm la teatru cu cei mici pe data de 9 iunie 2023, de la ora 18:00, la sediul Fundației CCU (Strada Progresului, nr. 134-138, sector 5, București), alături de Roxana Bucur, autorul piesei de teatru și actorii trupei Miniricii.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, dar și părinților de toate vârstele. :)

Evenimentul este GRATUIT, însă pe parcursul spectacolului se pot face donații pentru proiectul "Digitalizarea Școlilor" din mediul rural.

🔻Înscrierea la spectacol se face prin rezervarea unui loc din secțiunea de mai jos REZERVĂ 1 LOC și accesarea butonului Finalizează Comanda❗️

🧚‍♀️Povestea unui tărâm magic, a unui regat mare și bogat învecinat cu alt regat sărac, o lume ideală unde cei care știu să-și valorifice munca și să-și păstreze rezervele vor prospera pe măsură, comparativ cu cei risipitori ce se bucură de bogăție pentru o scurtă perioadă dar care vor rămâne fără nicio rezervă pentru viitor. O poveste construită pentru educația financiară a copiilor. Folosind elementele specifice basmelor, personaje rupte din povești binecunoscute puse în evidență prin intermediul antagoniei bine-rău, Bancnoțilă și Mărunțilă este un spectacol destinat copiilor cu vărsta cuprinsă între 5-11 ani.

🛕În regatul bogat toată lumea avea de toate, nimeni nu ducea lipsă de nimic. Regele și regina aveau un băiat pe nume Bancnoțilă, care, de câte ori făcea o faptă bună, primea ca recompensă o bancnotă de valoare mare pe care o cheltuia numaidecât pe orice lucru, fără să-i dea o importanță, pentru că era obișnuit să primească mai mult decât merita.

În regatul sărac lumea era mult mai muncitoare dar veniturile lor erau mai mici. În schimb știau să prețuiască fiecare bănuț iar modelul de economisire venea de la cei ce guvernau regatul.

Inclusiv băiatul lor, Mărunțilă, era obișnuit să strângă fiecare monedă pe care o primea ca recompensă pentru hărnicia lui. Deși se jucau în fiecare zi cei doi prințișori erau foarte diferiți.

Anii au trecut, copiii au crescut iar situația economică a regatelor a devenit egală. Ceea ce unii risipeau, ceilalți valorificau.

👑Când prinții au devenit numai buni de însurătoare o prințesă din ținutul veșnic bogat urma să fie pețită însă cel care era mai avut și știa cum să folosească puterea bogăției urma să-i devină soț și rege peste ținutul nemuritor prosper.

Astfel, Mărunțilă, deși provenea dintr-un regat mai mic, era mult mai avut decât Bancnoțilă la vârsta însurătorii care aproape că adusese regatul său în sapă de lemn.

Dar pentru că era și foarte inimos, Mărunțilă îi oferă lui Bancnoțilă câteva lecții utile și principii sănătoase astfel că acesta în scurt timp se pune pe picioare iar regatul său începe să prospere din nou.

✨Beneficiile unui spectacol pentru copii educativ în domeniul financiar:

• prin intermendiul spectacolului copiii pot identifica și înțelege mai bine mesajul educativ transmis.

• personajele au rolul de a capta atenția copiilor, astfel comportamentul și atitudinea lor vor evidenția mult mai clar mesajul transmis prin poveste.

• copiii au nevoie de o educație în domeniul financiar care de multe ori lipsește sau e prost înțeleasă atunci când nu e valorificată printr-un limbaj adecvat vârstei lor.

• este un spectacol inedit, cu personaje hazlii, cu cântece și dansuri ce vor ilustra întocmai starea și situațiile din poveste.

• este primul spectacol de acest tip și cu un astfel de mesaj, personalizat pentru copiii din România, cu un mare potențial și impact.

În cadrul evenimentului, copiii și părinții vor primi fișe de lucru pentru ca activitatea să fie cât mai interactivă.

📌Locul de desfășurare:

• Spectacolul va fi jucat în Sala Mihai Eminescu, la sediul Fundației CCU - Strada Progresului, nr. 134-138, Sector 5, București.

♦Autor poveste Bacnoțilă și Mărunțilă: Roxana Bucur

♦Regie și scenariu: Virginia Vasilache 

♦Interpreți: actori ai trupei Miniricii

Vă așteptăm cu mic, cu mare la un spectacol educativ din care puteți învăța lucruri esențiale despre educația financiară!

Rezervă 1 Loc

  • Piesă de Teatru

    Rezervă 1 loc, apoi accesează butonul Finalizare!

    0,00 RON
    Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie Evenimentul

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page