top of page

mar., 03 nov.

|

Webinar

ALINAre CU POVESTE… Storytelling. Arta de a comunica empatic

În data de 3 noiembrie 2020 a avut loc Webinarul „ALINAre CU POVESTE… Storytelling. Arta de a comunica empatic”, eveniment organizat GRATUIT, de către Fundația Competenți, Corecți și Utili.

Biletele nu sunt puse în vânzare
Vezi alte evenimente
ALINAre CU POVESTE… Storytelling. Arta de a comunica empatic
ALINAre CU POVESTE… Storytelling. Arta de a comunica empatic

Ora și Locația

03 nov. 2020, 18:00 – 20:30

Webinar

Despre Eveniment

Poveștile fac loc magiei. Cu ele putem să ni-i apropiem pe copii, să îi învățăm: de la valori despre bun, bine, frumos până la lumi fabuloase cu personaje de care cei mai mulți copii se atașează.

Webinarul  “ALINAre CU POVESTE… Storytelling. Arta de a comunica empatic”, a fost susținut de Alina Oancea, Psiholog – Scenarist extrapasionat pentru scris povești, unde am descoperit o formă inedită de comunicare…prin “povești”.

A spune povești este una dintre cele mai vechi forme de comunicare și reprezintă un important rol în educație și mai ales în relația de învățare cu copiii.

Trăim spunând povești în fiecare minut al vieții noastre. Însă interacțiunea cu copiii cere și mai mult această abilitate sau abordare de comunicare cu ei.

Dacă poveștile au în spate și un tâlc bine meșterit, atunci povestea devine mereu o readucere aminte în viața celui mic. Copiii fac multe asocieri mentale, împrumută multe comportamente…iar în acest sens povestea e cea care îi poate sprijini către învățături trainice.

“ALINAre cu poveste: STORYtelling-Arta de a comunica empatic”, workshop a fost croit deștept având la bază metoda experențială cu parte consistentă de exercițiu.

◊ tâlcul scrierii unei povești și al povestirii ei;

◊ “armele” de bază ale unei povești: Subiectul și Tema;

◊ PERSONA – fără personaje o poveste nu are sens;

◊ tipsuri și trucuri pentru a fi ascultat – povestea prinde viață dacă știi CUM să o dai mai departe.

Cui i s-a adresat webinarul ?

Profesorii care predau în grădinițe și școli (inclusiv afterschool-uri) pot folosi povestea ca un instrument practic în procesul de predare, implicându-i pe toti copiii, de la cel mai timid la cel mai activ. Fie că sunt știintele naturii, matematică, muzică, desen, modelaj…povestea te ajută să “cuprinzi” sala de clasă și să lasi gurile căscate, născând întrebări în mintea celor mici!

Părinții care au dorința de a-i deprinde pe copii să învețe să citească povești, să asculte povești, să învețe să se joace cu copiii lor prin povești.

Cui nu i s-a adresat webinarul ?

Celor care știu că știu (tot).

Cu ce au pleacat acasă cursanții?

  • abilitatea de a scrie mici povești;
  • de a se cunoaște cu ajutorul poveștilor (scurtă introspecție asupra modului lor de a aborda relația cu copiii);
  • un instrument trainic util în orice moment, mai ales adaptata contextului care ne trece viețile în acest moment;
  • abilitatea de a decripta trucuri din scriitura unei povești;
  • bucuria de a se simți bine 2 ore din viața lor, spunându-și la final: “Mi-am dăruit puțin timp de calitate”.

DETALII TRAINER

Alina Oancea este Psiholog – Scenarist extrapasionat pentru scris povești, cu o experiență vastă în training (peste 17 ani) și coaching de peste 7 ani.  Cu o bucurie de a-i ține de mână pe oameni și a schimba destine.

≥ 12 ani de antreprenoriat în domeniul consultanței și trainingului profesionist a făcut-o să-și extindă paleta de cursanți, ce au provenit și provin din diferite medii (educație, sănătate, artistice).

Cursurile de proces pe care le ține, presupun arta de a-i scoate din confort pe participanți și a da sens învățării pe termen lung.

Facultatea de Film (secția de Scenaristică) i-a deschis orizontul în a pune în valoare resurse care sunt complementare cu training-ul & coaching-ul, dar mai ales cu dorința unică de a “fii creativ” și a putea să dai mai departe prin poveste…învățare, educație, bun și bine J.

Crede cu tarie in “Niciodata sa nu spui niciodata!” pentru ca … a fi deschis la oportunități, înseamnă a fi dornic să te educi permanent și să te hrănești cu învățare.

În momentul de față are în lucru două proiecte:

* Autor Povești pentru copiii preșcolari și scolari, cărți care vor ajuta educatorii, învățătorii și profesorii să predea “deștept” și mai ales să fie cât mai aproape de sufletul copiilor, înțelegându-le emoțiile, sentimentele.

Poveștile au la bază câte o emoție și menirea să creeze o legătură vie și autentică între adultul (educator, profesor, învățător, bunic, mamă, tată etc) și copilul dornic să intre în magia poveștilor. Primele 5 cărți deja au apărut și se găsesc la vânzare pentru cei mici, dar și pentru cei mari, adulții din viața celor mici. Mai multe informații despre proiect se găsesc aici: https://bit.ly/3cekShJ

* Autor povești terapeutice – un proiect adresat experților care lucrează cu copii (psihoterapeuți, psihologi, consilieri școlari etc). Poveștile terapeutice au la bază teme frecvent întâlnite în cabinetele psihologice, precum și în viața copiilor care se confruntă cu tot felul de probleme ce le afectează dezvoltarea. 

Proiectul este o mână întinsă de mentorat despre cum poți cu ajutorul poveștii să deschizi “uși” în suflete și să contribui la o dezvoltare armonioasă și sănătoasă.

Distribuie Evenimentul

Cum ne poți contacta?

Personal

Strada Progresului 134-138, Sector 5, București

Online

Prin formularul de contact!

Prin telefon sau E-mail!

Telefon: 0748.116.116

bottom of page