top of page

Interviu cu Alina Moroianu - Owner FEYDOM RomâniaAlina Moroianu - Owner Feydom România

Ce te-a inspirat să te implici în domeniul designului de mobilier și să lansezi FEYDOM în România?

 

Inspirația mea a venit din două direcții principale:

 

1. Dragostea pentru puzzle-uri: De mic copil am fost fascinată de puzzle-uri. Această pasiune s-a transpus în designul mobilierului, unde îmi place să concep piese individuale care pot fi combinate și reconfigurate pentru a crea spații de locuit unice și personalizate.

2. Nevoia de spațiu: după terminarea facultății de arhitectură, locuind într-un apartament mic din București, am simțit constant nevoia de a optimiza spațiul și de a găsi soluții de mobilier flexibile care să se adapteze la diverse nevoi. Așa s-a născut ideea de a aduce in România canapelele modulare FEYDOM, care pot fi configurate în funcție de preferințe și de spațiul disponibil.

 

Am fost mereu pasionată de design și de crearea de obiecte frumoase și funcționale.

Mă fascinează modul în care mobilierul poate influența modul în care ne simțim și ne comportăm în spațiul nostru de locuit.

Sunt convinsă că FEYDOM are potențialul de a revoluționa industria mobilierului din România, oferind o soluție inovatoare și personalizabilă pentru nevoile clienților moderni.

 

Cum ai descoperit conceptul și filozofia FEYDOM și ce te-a atras cel mai mult la această marcă?

 

Nu e un secret că destinul are un plan pentru noi, chiar dacă uneori ne ia prin surprindere. Așa s-a întâmplat și în 2018,când fondatorii FEYDOM au venit la mine în căutarea de colaboratori și distribuitori în Europa. Ne-am întâlnit, ne-am plăcut instantaneu, iar eu m-am îndrăgostit iremediabil de produsele lor. Știu, în afaceri se spune că nu e bine să te atașezi emoțional de un produs, dar în cazul meu a fost o excepție. Și nu am regretat niciodată.


Canapelele modulare FEYDOM au cunoscut un succes enorm, iar mândria mea este că am reușit să menținem o cotă de 5 stele (atât pentru produse, cât și pentru servicii) de la lansare și până în prezent. Au trecut deja 5 ani de când FEYDOM este prezent în București și în toată România.


Dar povestea mea nu se oprește aici. Scaunele de dining sunt un alt element esențial al spațiului petrecut acasă, unde ne adunăm cu cei dragi și creăm amintiri prețioase. Tocmai de aceea, am decis să mă implic activ și în acest segment.


MOBO este brandul meu personal, născut din dragostea pentru oameni și pentru mobila de calitate fabricată în România.După 7 ani de analiză a potențialului pieței și de acumulare de experiență în domeniul vânzărilor de mobilă, am simțit că e momentul să îmi lansez propriile produse și să cresc producția locală. Poate suna a clișeu, dar dorința mea sinceră este să contribui la prosperitatea economiei românești și să construiesc un brand care să devină un element esențial în casele voastre. Un brand care să vă amintească de importanța familiei, a prietenilor și a momentelor petrecute împreună. Mo - More for love, more for a good life. Iar prin "good life", mă refer la cel mai important element din viața noastră: IUBIREA.

 

Care a fost cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o în dezvoltarea afacerii tale și cum ai depășit-o?

 

Am atâtea de povestit aici:

Well…

Cea mai mare provocare pe care am întâmpinat-o în dezvoltarea afacerii cu mobilier modular a fost educarea pieței. Mulți oameni nu erau familiarizați cu conceptul de canapele modulare și nu înțelegeau beneficiile lor. A trebuit să investim timp și resurse semnificative în campanii de marketing și educație pentru a explica publicului cum funcționează canapelele modulare și de ce ar fi o investiție bună.


Am depășit această provocare prin:

 • Crearea de materiale de marketing informative și atractive: Am creat postari și videoclipuri care explicau clar conceptul de canapele modulare și beneficiile lor.

 • Am participat la târguri de mobilă și alte evenimente pentru a prezenta produsele noastre publicului larg și pentru a le oferi oportunitatea de a le testa personal.

 • Am colaborat cu influenceri și designeri de interior pentru a promova produsele noastre pe rețelele de socializare și în reviste de design interior.

 • Am oferit servicii de consultanță gratuite clienților potențiali pentru a-i ajuta să aleagă canapeaua modulară perfectă pentru nevoile lor.


Ca rezultat al acestor eforturi, am reușit să educăm piața cu privire la canapelele modulare și să creștem semnificativ cererea pentru produsele noastre.

 

Mai sunt bineînțeles și alte provocări, cum ar fi:

 • Competiția din partea altor producători de mobilier: Există mulți producători de mobilier care oferă canapele modulare, deci a trebuit să ne diferențiem produsele prin design, calitate și servicii pentru clienți.

 • Asigurarea lanțului de aprovizionare: A trebuit să ne asigurăm că avem un lanț de aprovizionare fiabil pentru a putea satisface cererea pentru produsele noastre.

 • Finanțarea afacerii: A fost o provocare să obținem finanțarea necesară pentru a ne extinde afacerea.


Si am reușit să depășim si aceste provocări prin:

 

 • Inovație: Am investit în cercetare și dezvoltare pentru a crea noi produse și caracteristici care ne-au diferențiat de concurență.

 • Parteneriate: Am stabilit parteneriate cu furnizori de încredere pentru a ne asigura un lanț de aprovizionare fiabil.

 • Obținerea de finanțare din diverse surse: Am obținut finanțare din diverse surse, inclusiv investitori privați, împrumuturi bancare și granturi guvernamentale.


Sunt mândra de tot ceea ce am realizat cu afacerea mea cu mobilier modular. Am învățat multe din provocările cu care m-am confruntat și am ieșit mai puternica și mai încrezătoare ca urmare a lor.

 

Care sunt valorile esențiale pe care dorești să le transmiți prin produsele și serviciile FEYDOM?

 

“Mai mult decât mobilă, o stare de spirit”

Prin tot ceea ce facem, la FEYDOM ne dorim să transmitem mai mult decât simple produse de mobilier. Ne dorim să oferim o experiență completă, definită de valori esențiale care ne ghidează în fiecare zi:


1. Inovație: Suntem mereu în căutarea de soluții noi și inteligente pentru a vă crea spațiul perfect de relaxare. Canapeaua modulară FEYDOM nu este doar o piesă de mobilier, ci un sistem versatil care se adaptează nevoilor tale mereu în schimbare.


2. Calitate: Nu facem compromisuri când vine vorba de materiale și de procesul de producție. Folosim doar cele mai bune resurse pentru a ne asigura că fiecare canapea FEYDOM este construită să reziste.


3. Flexibilitate: Spațiul tău, regulile tale! Cu FEYDOM, poți crea o canapea unică, care se potrivește perfect în casa ta,indiferent de dimensiuni sau de stilul de amenajare.


4. Confort: Relaxarea este esențială pentru o viață echilibrată. De aceea, creăm canapele modulare care te vor cuceri prin confortul lor excepțional, oferindu-ți un sprijin perfect pentru a te bucura de momentele petrecute acasă.


5. Sustenabilitate: Ne pasă de planetă și de viitorul ei. Alegem materiale durabile și implementăm practici ecologice responsabile în producție, pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului. Plantam 3 copaci pentru fiecare canapea vanduta!


6. Serviciu impecabil: Echipa FEYDOM este mereu alături de tine, gata să te ajute cu sfaturi personalizate, asistență promptă și o atitudine prietenoasă.


Dar valorile noastre nu se opresc aici:

Creativitate: Te încurajăm să explorezi latura ta artistică și să personalizezi canapeaua FEYDOM după cum îți dorești.Alege culori, materiale și accesorii care te inspiră și creează un spațiu care reflectă personalitatea ta unică.


Exprimare personală: Mobilierul nu trebuie să fie doar funcțional, ci și o modalitate de a-ți exprima stilul propriu. Cu FEYDOM, ai libertatea de a crea un spațiu care te definește și care te face să te simți cu adevărat acasă.


Conectivitate: Canapeaua modulară FEYDOM este mai mult decât un loc de relaxare. Este un spațiu perfect pentru a te conecta cu cei dragi, pentru a petrece timp de calitate împreună și pentru a crea amintiri frumoase.


Sperăm că prin produsele și serviciile noastre, vom contribui la crearea unor spații de locuit mai frumoase, mai confortabile și mai funcționale, unde te poți relaxa, te poți exprima liber și te poți conecta cu cei dragi.

 

Ce feedback ai primit de la clienți, care ți-a adus cea mai mare satisfacție?

 

Am primit o mulțime de feedback-uri pozitive de la clienții FEYDOM, dar cel care îmi aduce cea mai mare satisfacție este atunci când îmi spun că canapeaua modulară FEYDOM le-a transformat complet spațiul de locuit și le-a îmbunătățit semnificativ calitatea vieții.

 

Iată câteva exemple de feedback specific pe care l-am primit:

 

"Canapeaua modulară FEYDOM este cea mai confortabilă canapea pe care am stat vreodată! Este perfectă pentru a mă relaxa după o zi lungă."


"Îmi place că pot reconfigura canapeaua modulară FEYDOM în funcție de nevoile mele. O pot folosi ca o canapea mare pentru a mă uita la un film cu familia mea sau ca o canapea mică pentru a citi o carte."


"Canapeaua modulară FEYDOM este o piesă de mobilier elegantă și modernă care a adus o notă de rafinament livingului meu."


"Serviciul pentru clienți FEYDOM a fost excepțional. Au fost foarte receptivi la nevoile mele și m-au ajutat să aleg canapeaua modulară perfectă pentru spațiul meu."

 

Aceste feedback-uri îmi confirmă că FEYDOM face o diferență reală în viața clienților noștri. Sunt extrem de satisfăcută că produsele și serviciile noastre îi ajută să creeze spații de locuit mai frumoase, mai confortabile și mai funcționale.

 

Pe lângă feedback-ul specific menționat mai sus, am observat și o tendință generală de satisfacție a clienților:

 

 • Majoritatea clienților FEYDOM sunt foarte mulțumiți de calitatea produselor noastre.

 • Apreciază flexibilitatea și versatilitatea canapelelor modulare FEYDOM.

 • Găsesc produsele noastre elegante și moderne.

 • Sunt mulțumiți de serviciul pentru clienți FEYDOM.

 

Sunt mândră de tot ceea ce am realizat cu FEYDOM și sunt recunoscătoare pentru feedback-ul pozitiv pe care îl primim de la clienții noștri. Ne vom strădui în continuare să oferim produse și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a le depăși așteptările.

 

Care este produsul tău preferat din colecția FEYDOM și de ce?

 

Mai nou, îmi place canapeaua BARD. Este extrem de confortabilă și exact așa cum imi place mie. https://feydom.ro/bard-l?fabric=DA-01 Ce zici, vii pe la mine pe la showroom sa o testezi?

 

Cum vezi evoluția pieței de mobilier în România în următorii cinci ani și ce rol va juca FEYDOM în această evoluție?

 

Piața de mobilier din România este în creștere constantă, alimentată de o serie de factori, cum ar fi creșterea veniturilor disponibile, urbanizarea și tendința către o personalizare mai mare a spațiilor de locuit.

 

În următorii cinci ani, așteptăm ca piața de mobilier din România să continue să crească, cu o tendință accentuată către:

 

 • Mobilier modular și flexibil: Oamenii doresc mobilier care să se adapteze nevoilor lor în schimbare și care să le permită să își personalizeze spațiile de locuit.

 • Mobilier durabil și ecologic: Consumatorii sunt din ce în ce mai conștienți de impactul mediului al producției de mobilier și caută opțiuni sustenabile.

 • Mobilier personalizat: Oamenii vor dori din ce în ce mai mult mobilier creat special pentru nevoile și preferințele lor individuale.

 

Canapeaua modulară FEYDOM este perfectă pentru cei care doresc mobilier care se adapteze nevoilor lor în schimbare. Ne angajăm să folosim materiale și practici durabile pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului.

Oferim o gamă largă de opțiuni de personalizare pentru a permite clienților să își creeze canapeaua modulară perfectă pentru spațiul și stilul lor de viață.

Suntem convinși că FEYDOM este bine poziționat pentru a profita de tendințele pieței de mobilier din România și pentru a deveni un lider în domeniul mobilierului modular și flexibil.

 

Vom continua să investim în cercetare și dezvoltare pentru a crea produse inovatoare care satisfac nevoile clienților noștri.

Vom construi relații puternice cu clienții noștri și vom oferi un serviciu pentru clienți excepțional.

Vom ne vom implica activ în comunitatea locală și vom contribui la crearea unui mediu mai sustenabil.

Suntem entuziasmați de viitorul pieței de mobilier din România și de rolul pe care îl va juca FEYDOM în această evoluție.

 

Ce sfat ai oferi tinerilor antreprenori care doresc să își deschidă propria afacere în domeniul designului de interior?

 

1. EDUCATIE, EDUCATIE EDUCATIE! Să iși dezvolte abilitățile și cunoștințele. Este atât important să aiba o bază solidă de cunoștințe în domeniul designului de interior. Pot urma cursuri de specialitate, pot obține o diplomă de licență sau participa la workshop-uri și seminarii.

2. Un portofoliu puternic este esențial pentru a atrage clienți.

3. Definirea nișei. 

4. Un plan de afaceri bine definit

5. Promovarea afacerii

 

Să aibă mereu perseverență. Iar entuziasmul, adaptabilitatea si curajul sunt esențiale în acest domeniu. 

 

 

Cum adopți responsabilitatea socială corporativă în afacerea ta? Către ce domenii te-ai îndreptat ? Mediu, Educație, Sănătate etc

 

Aplicăm zilnic foarte multe proceduri pentru Mediu si Educatie. 

 

Sustenabilitate:

Alegem materiale provenite din surse durabile.

Implementăm practici de producție eficiente din punct de vedere energetic, minimizăm ambalajele și optimizăm transportul.

Contribuim la organizații non-profit care se ocupă de protecția mediului.

 

ESG (Environmental, Social, Governance):

Am creat un loc de muncă incluziv și divers unde toți angajații se simt respectați și apreciați.

Ne asigurăm că toți angajații sunt tratați corect și etic, indiferent de locația lor.

 

Educație:

Sponsorizăm programe de educație în domeniul designului, sustenabilității și antreprenoriatului.

Oferim tinerilor talentați oportunitatea de a învăța de la profesioniști din domeniu.

Găzduim evenimente și ateliere pentru a educa publicul despre importanța sustenabilității și a designului responsabil.

Pe lângă sfaturile de mai sus, aș dori să adaug și următoarele:

 

Care sunt valorile cheie care te ghidează în munca ta și care îți definesc echipa și firma? Cine te inspiră, ca model de business și nu numai?

 

Entuziasmul, curajul, integritatea, respectul si lucrul in echipă. 

 

Mă inspiră femei precum: Ana Aslan, Regina Elisabeta, Regina Maria, Ecateria Teodoroiu, Henrieta Delavrancea

 

Ca model de business: IKEA, AUTONOM, MALVENSKI, etc. Sunt multe business-uri care mă impresionează zilnic. 

 

Pe lângă persoanele enumerate mai sus, sunt inspirată și de mulți alți oameni care fac o diferență pozitivă în lume, fie prin munca lor, fie prin activismul lor. Cum ar fi, profesoara mea de Business - Ani Olteanu, echipa mea sau cercul meu de prietene apropiate. Suntem cu adevărat media celor cinci persoane cu care petrecem cel mai mult timp.

 

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum în viață și de la cine?

Care este superputerea ta?

 

Viața e prea scurtă pentru a fi luată prea în serios” - vorba venită de la un om de afaceri  grec mai in vârstă.

 

Cred că super puterea mea este că pot conecta oamenii. Cum spune si psihologul Kent Hoffman “every person you meet has infinite worth”.

  

27 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page